Mist: schiet ik nou carbid of niet? [fotogalerij]

0
Carbid-schieten (archieffoto: LochemsNieuws)

LOCHEM – Carbid-schieten neemt snel in populariteit toe. Op steeds meer plaats in het buitengebied zijn de doffe knallen van ploffende melkbussen te horen. Ondanks de mist was dat ook deze oudejaarsdag het geval.

Bekijk hieronder een galerij met foto’s van Niek Hidding van NHPhotosHolland van carbid-schieters in Lochem, Laren, Epse en Harfsen.

 Lees verder onder de fotogalerij

Taalgrappen
Wie zaterdag rondreed in het buitengebied hoorde overal geknal en zag soms zelfs rookwolken voorbijtrekken. De locatie waar geschoten werd ontdekken was een stuk moeilijker. De dichte mist verleidde de ‘schutters’ tot taalgrappen als: ,,Schiet ik nou carbid of niet?” en: ,,Die gaat weer deksels de mist in.” Nog eentje dan: ,,Ik zie d’r geen bal van.”

Locaties
Er werd onder meer geschoten in Lochem, Laren, Harfsen en Epse. In Lochem was ‘Team Lochem de Beunhazen’ actief bij het Daniël Willemspad, tegenover de Beemd. In Laren was de organisatie in handen van Open Jongerenwerk Lochem. Het Carbidfestival in Epse werden gehouden aan Oude Larenseweg en in Harfsen kwam het geknal aan de Deventerweg van ‘Team de Keet’.

De sfeer was overal uitstekend en van ongelukjes is niets vernomen.