Meer jongeren op kandidatenlijst GB

0
Een portret van alle kandidaten van GB (eigen foto)

LOCHEM/GORSSEL – Gemeente Belangen (GB) heeft de afgelopen 4 jaar geïnvesteerd in jong volwassenen in de gemeente Lochem. Zes van hen staan op de kandidatenlijst voor de komende gemeenteraadsverkiezingen, hoewel nog niet op echt verkiesbare plaatsen.

Van Ditshuizen
De fractie van Gemeente Belangen telt momenteel 5 leden.Vier daarvan plus wethouder Bert Groot Wesseldijk duiken nu op op de eerste 5 plaatsen. Alleen Freddy van Ditshuizen uit Barchem vertrekt na de verkiezingen. Hij is nu 25ste en lijstduwer.

Lijst
Marja Eggink is opnieuw lijsttrekker. Bert Groot Wesselijk (Lochem) staat tweede op de lijst, gevolg door de huidige raadsleden Arjen Dieperink (Lochem), Annie Visschers-Markerink (Nettelhorst) en Roel Blauw (Gorssel)

Top 10
Als de fractie na de verkiezingen van maart even groot blijft en Bert Groot Wesseldijk opnieuw wethouder wordt, dan is er een zetel weggelegd voor de nummer 6 van de lijst. Dat is Lochemer Arjan Boeijink. Als de fractie groeit komen Jan Wesseldijk (Laren), Jan Willem Boon (Lochem), Tonnie Verwoerd (Harfsen) en Roanne Logtenberg (Lochem) in beeld. Anderen maken uiteraard altijd een kans via voorkeurstemmen.

Jongeren
,,De kracht ligt in het in gesprek aangaan, jongeren een mogelijkheid bieden om zich te laten horen, en dat als ze wat willen, dit ook kunnen bereiken”, aldus voorzitter Jan Oudenampsen(Exel). Hij staat zelf op de 22ste plaats op de lijst.

Oude bekende
Op de lijst staat nog een bekende naam: voormalig fractievoorzitter Henk Smelt (Lochem) staat op de 23ste. Smelt leidde eind vorige eeuw de coalitiebesprekingen namens zijn partij.

Ontwikkelen
GB meldt dat op de achtergrond nog meer jongeren meedenken over de standpunten en kernwaarden van de partij. Zij helpen ook bij de PR. Deze jongeren kunnen zich zo verder ontwikkelingen en over 4 jaar mogelijk opduiken op de kandidatenlijst.

Eefde
Wat opvalt is dat GB qua kandidaten nog altijd sterk leunt op de oude gemeente Lochem (17 van de 25). Uit de voormalige gemeente Gorssel  komen 2 kandidaten uit Gorssel, 4 uit Harfsen, 1 uit Almen en 1 uit Epse. Eefde is als een van de grotere kernen niet vertegenwoordigd op de lijst.