Lochemse projectontwikkelaar in juridisch gevecht met Noord-Hollandse gemeente

0
De omstreden locatie in Sint Pancras. (bron: google streetview)

LOCHEM/SINT PANCRAS – De Lochemse projectontwikkelaar Reggestede Invest is in Noord-Holland in een juridisch gevecht verwikkeld met de gemeente Langedijk. Inzet is de vestiging van twee winkelpanden op de plek van een voormalig tuincentrum in Sint Pancras, onder de rook van Alkmaar. Dat meldt het Noord-Hollands Dagblad.

Bestuursrechter
De krant sprak directeur Jan Westerik van Reggestede Invest. Die gaat er van uit dat het allemaal goed komt met de plannen. De projectontwikkelaar en de gemeente Langedijk troffen elkaar deze maand bij de bestuursrechter. Die besloot deze week zich niet aan een uitspraak te wagen, zodat er een bodemprocedure volgt. Inzet is het bestemmingsplan op de beoogde locatie aan de doorgaande weg tussen Sint Pancras en Alkmaar.

Supermarkt
Het gerucht gaat dat in een van de twee geplande gebouwen een supermarkt moet komen. Westerik wil dat ‘bevestigen noch ontkennen’. De gemeente gaat daar wel van uit en vindt dat dit in strijd is met het bestemmingsplan. Daarin is sprake van een ‘tuincentrum’ en de gemeenteraad zou destijds hebben bedongen dat het uitsluitend een tuincentrum mag zijn. Volgens Reggestede Invest is een tuincentrum gelijk aan detailhandel en Westerik zegt tegen de regionale krant de uitspraak van de rechter met vertrouwen tegemoet te zien.

Advies
De commissie voor de bezwaarschriften van de gemeente Langedijk stelde eerder dat detailhandel op de betrokken locatie is toegestaan. Het college van B en W nam het advies van de commissie niet over.