Leesclubs zoeken nieuwe leden; ook in Almen

0
Bijeenkomst van een leesgroep (bron: senia.nl)

ALMEN/MARKELO – Twee leesclubs in de regio hebben plaats voor nieuwe leden. Daaronder is de leesclub literatuur Almen N2. De leden hiervan komen op woensdagochtend bijeen bij een van de leden thuis. Verder worden nieuwe leden gezocht voor een geschiedenis leesclub in Markelo.

De leesclubs maken deel uit van de Stichting Senia. Dit is een organisatie uit Olst dat leesclubs en muziekluisterclubs opzet. Verspreid over het hele land delen leden in zo’n 1.400 clubs hun interesse voor onder meer literatuur, geschiedenis en biografieën, filosofie, kunst en muziek. Senia helpt bij het vinden of oprichten van clubs en maakt leeswijzers om de gesprekken van leden te verdiepen. De leesclubs zijn ook een goede mogelijkheid om nieuwe mensen te ontmoeten.

Almen

De leesclub in Almen bespreekt onder meer ‘De weg van de meeste weerstand’ van Lionel Shriver en ‘Wij zijn licht’ van Gerda Blees. Contactpersoon van deze groep is Cecile
Harmsen. Zij is bereikbaar via e-mail: cecile.harmsen@T-mobilethuis.nl.

De leesclub geschiedenis in Markelo/Hof van Twente komt eens in de 6 weken op dinsdagmiddag bij elkaar, bij een van de leden thuis. Het eerste boek dat wordt besproken is ‘Wolfstijd’ van Harald Jähner. Contactpersoon is Meinje Veenhuizen-
Groenewold. E-mail joopmeinje@outlook.com of telefoon: 0547 389 604.

Meer informatie

Alle leesclubs maken gebruik van de door deskundigen samengestelde boekenlijsten van de landelijke organisatie Senia. Zie www.senia.nl voor meer informatie en voor andere leesclubs in de regio.