Landstad Lochem Fair met bekende schrijvers, muziek en kunst

0
Drukte in de Molenstraat tijdens de eerste Landstad Lochem Fair op 26 mei 2019 foto: LochemsNieuws)

LOCHEM – De tweede Landstad Lochem Fair die aanstaande zaterdag (15/9) wordt gehouden in de binnenstad kent vele ingrediënten. Nieuw is een leesplein met landelijk bekende én regionale schrijvers. Maar er zijn ook vele standhouders, muziek, kunst, horeca en kinderactiviteiten.

Het leesplein is een samenwerkingsverband van Bruna, Boekhandel Lovink en de Lochemse bibliotheek. Samen hebben ze schrijfster Corine Hartman (bekend van ‘Groen Licht’) en Annegreet van Bergen weten te strikken voor een lezing. Annegreet van Bergen woont in Zutphen en is in de regio bekend als columnist van de Stentor. Landelijk kennen veel mensen haar van de in 2014 verschenen bestseller ‘Gouden Jaren’ over de snelle veranderingen die na-oorlogse generaties meemaakten.

Ook regionale schrijvers houden lezingen en voor kinderen is er een knusse voorleeshoek. Daar kan onder meer worden geknuffeld met Dikkie Dik.

Muziek en kunst
Tijdens de Landstad Lochem Fair is er live muziek op verschillende plekken in de stad. Het kunstplein – al bekend van de eerste editie – is er ook weer. Daar kan ‘live’ met kunstenaars worden geschilderd. Restaurant Kawop zorgt op de Markt voor een een hapje en drankje op het voor de gelegenheid uitgebreide terras. Daar wordt ook een speciaal samengesteld Landstad Fair-menu aangeboden.

Het Kinderplein wordt gesponsord door Restaurant en Spelerij de Witte Wieven uit Zwiep.

De landstad Lochem Fair is geopend van 11.00 tot 17.00 uur.