Kumpulan 2019 op 14 augustus in de Hooiplukker

0
Erica Bürer (links) hier op een foto met Inge Dümpel en Humphrey de la Croix, waarmee ze het boek 'Imagine' samenstelde (eigen foto)

LOCHEM – De Stichting 14 augustus Lochem e.o. houdt de jaarlijks ‘kumpulan’ op woensdag 14 augustus in de Hooiplukker aan de Achterstraat in Lochem. Erica Bürer houdt een interactieve lezing en er is een Indonesisch buffet. Details over aanmelding staan onderaan dit bericht.

Erica Bürer is fotograaf en echtgenote van Frenk Bürer, die een Indische afkomst heeft. Toen haar schoonmoeder in 2012 kwam te overlijden en haar dochters meer wilden weten over hun achtergrond, realiseerde zij zich dat er nog zoveel was wat zij niet wisten. Met het openmaken van de hutkoffers waarmee haar schoonouders naar Nederland zijn gekomen, kwam het besef dat zij nooit spraken over hun tijd in Nederlands-Indië.

Podium

Toen besloot ze dat het nu nog het moment was om deze eerste generatie een podium te geven voor hun levensverhaal. ‘Imagine’ was geboren. De afgelopen 4 jaar heeft Erica Bürer samen met de in Soerabaja geboren schrijfster Inge Dümpel (1942), en met de in Modjokerto geboren historicus, Humphrey de la Croix (1957), gewerkt aan het boek ‘Imagine.’

Verhalen

Zowel in Nederland als in Florida, Amerika zijn zij op zoek gegaan naar Indische Nederlanders die hun verhaal en culturele gebruiken wilden delen. Deze mensen namen hen mee op een diepgaande reis door hun leven, waarbij zij gefascineerd en ontroerd raakten over wat zij hen vertelden. Door de unieke samenwerking konden de drie samenstellers van het boek deze interviews verrijken met prachtig beeldmateriaal en tegelijkertijd in de juiste historische context plaatsen.

Jongere generaties

Het boek ‘Imagine’ is tijdens Kumpulan te koop. Gezien het thema is deze lezing ook geschikt voor de jongere generaties. De organisatoren nodigen bezoekers dan ook uit om hun (klein)kinderen mee te nemen. Zij zijn welkom als introducé.

Programma

Het programma voor de dag ziet er als volgt uit:
10.00 -10.30 uur: ontvangst met koffie/thee en spekkoek
10.30-11.00 uur: opening en toespraak voorzitter
11.00 -12.15/12.30 lezing door Erica Bürer
12.15/1230 – 12.45: aperitief
12.45 uur: sluiting en afscheidswoord door de voorzitter
13.00 uur: Indonesisch buffet verzorgd door Bio Toko uit Zutphen
15.00 uur: sluiting

Aanmelding

Entreekosten: €20,- per persoon, inclusief de maaltijd. Het bedrag kan worden overgemaakt op bankrekening: NL25 ABNA.06.03.70.06.59 tnv ‘Stichting 14 Augustus Lochem eo’, onder vermelding van ‘KUMPULAN 2019’.