Kerstnachtdienst Gudulakerk Lochem alleen online

0
(foto ter illustratie)

LOCHEM – Hoe graag had de Protestantse Gemeente Lochem in een volle kerk gezongen: ‘Komt allen tezamen’. Maar dat zit er dit jaar niet in. Alles is anders, dus ook Kerst. Met pijn in het hart is besloten om de kerstnachtdienst alleen online te houden. Door de aankleding en de sfeervolle verlichting van de Gudulakerk wordt dat heel bijzonder.

Ondanks het feit dat er gaan fysieke samenkomst is, wordt de komst het kind gevierd, in verbondenheid met elkaar. Het kerstverhaal klinkt ondanks alles in de dienst die ‘Vensters op God’ als thema heeft meegekregen. Advendo Capella Gudula verlenen hun medewerking. De nachtdienst trok in voorgaande jaren tot wel 700 bezoekers.

Via internet

Op donderdag 24 december is de Kerstnachtdienst vanaf 22.00 uur te zien via internet. Voorganger is ds. F. Smit. Ga om deze te bekijken naar www.kerkdienstgemist.nl en kies voor ‘PG Lochem’.

Eerste Kerstdag

Ook op ochtend van Eerste Kerstdag is er alleen een in online viering. Via hetzelfde internetadres als hierboven genoemd. Dan zijn er kerstliederen te horen die worden ondertiteld zodat thuis kan worden meegezongen. Medewerking wordt dan verleend door Willien van Dam van haar ‘spiegelbeesten’.