Jan Ottink solo in de Barchkerk [video]

0

BARCHEM/LOCHEM – Dialect-singer/songwriter Jan Ottink treedt zondagmiddag (15/9) op in de Barchkerk in Barchem. Hij brengt zowel oude als nieuwe nummers uit zijn inmiddels omvangrijke repertoire.

Het concert van Jan Ottink is de eerste activiteit van de Stichting De Barchkerk in het Midden (BiM) na het zomerreces.

Streektaal

Jan Ottink is geboren en getogen in Rietmolen (‘de Reetmölle’) dat qua streektaal letterlijk het beste van twee werelden in zich verenigt. Het dorp bij Neede ligt op het snijvlak van de Achterhoek en Twente. Ottink gebruikt dan ook woorden als ‘thuus’ en ‘thoes’ zoals het in zijn rijm van pas komt.

Theater

Zijn muzikale carrière strekt zich uit over een lange periode. Van de plaatselijke muziekvereniging, via Engelstalige pop en een showorkest tot maker van muziektheater met een band met topmuzikanten. Met zijn Jan Ottink Band begint hij op 21 september in Amphion in Doetinchem aan een serie theaterconcerten onder de titel ‘Greuien…’ In die reeks is op 19 oktober de Schouwburg Lochem aan de beurt.

Solo

In Barchem treedt Jan Ottink solo op. Hij begeleidt zichzelf op gitaar. Zijn teksten zijn verre van oubollig; ook actuele thema’s komen aan bod. En ook de muziek laat zich niet in één hokje plaatsen. Qua genres komen pop, rock, reggae en folk voorbij.

Informatie

Het concert in de Barchkerk begint zondag om 14.30 uur en de entreeprijs bedraagt € 12,50 (inclusief koffie/thee in de pauze). Kaartverkoop via: 0573-441642 of 06-54924944 of op de dag van de voorstelling in de entree van de kerk.

Voor meer informatie: Annemarie Timmer Arends via secretaris@stichtingbim.com

Zie ook: janottinkband.nl en de Facebookpagina van Jan Ottink (Band).