Jan Ottink Band in Schouwburg én op weg naar nieuw album

0
Jan Ottink Band (eigen foto)

LOCHEM – De Lochemse singer/songwriter Jan Ottink trapt de nieuwe theatertoer aanstaande zaterdag (21/10) af met een thuiswedstrijd in de Schouwburg Lochem. Het is de eerste volledige toer sinds corona. In die periode werd hij benoemd tot Ridder in de Orde van Oranje-Nassau voor zijn verdiensten op het gebied van de Nedersaksische streektaal. En er ontstonden veel nieuwe nummers. Die moeten een plek krijgen op een nieuw album, die via voorintekening en crowdfunding tot stand komt.

Het nieuwe theaterprogramma heet ‘In dit Land’ en bevat veel nieuw repertoire. Nieuwe nummers die in de afgelopen drie jaar werden geschreven en in de repetitieruimte verder uitgewerkt, maar die nog niet live konden worden uitgevoerd. Tijdens een try-out in Theater Onder de Molen in Linde werden de nummers goed ontvangen door het publiek.

Nieuw album

Een album met dat nieuwe repertoire is de vurige wens van de band. Rond de komende concerten wordt dan ook actie ondernomen om de financiering van dit ambitieuze project rond te krijgen. Het publiek kan bij de optredens alvast intekenen op het nieuwe album, dat eveneens ‘In dit Land’ gaat heten. Op die manier hoopt de band een basisbudget te vergaren. Daarnaast worden fondsen en potentiële sponsors gezocht. Het is de bedoeling om het album in december te presenteren. Bij voorintekening geldt uiteraard dat er een cd wordt geleverd zodra deze verschijnt. Mocht dit onverhoopt niet lukken, dan geldt uiteraard een ‘geld-terug-garantie’.

Zowel tijdens de concerten als op het aanstaande album bezingt Jan Ottink het land en de tijd, waarin we leven. “Een land, dat door een bekend politicus graag een ‘gaaf land’ wordt genoemd, maar waar het echt een stuk beter zou kunnen zijn”, vindt hij. “Er is een hoop moois, maar ook een hoop lelijks.”

Breed repertoire

Jan Ottink is zelf geboren en getogen plattelander. Als boer en burger tegelijk bekijkt hij ons bijzondere en veelkleurige land met energie, engagement, emotie en plezier. Zijn repertoire omvat een breed scala aan thema’s en muziekstijlen. Geëngageerd, romantisch, vrolijk en ook om even goed over na te denken; van zacht en subtiel tot stevig swingend.

Hij weet zich omringt door de beste begeleidingsband ooit. Deze bestaat uit Raimon Surquin (gitaren), Patrick Hissink (drums), Berry Vink (toetsen) en Dayenne Wielheesen (bas).

Toerdata

Na het concert in Lochem op 21 oktober is de band in de regio te zien in De Mattelier, Groenlo op 28 oktober; 4 november in ’t Barghse Huus, ’s Heerenberg; 18 november in Amphion, Doetinchem; 24 november in De Storm, Winterswijk en 9 december in ‘t Carrousel in Ommen. Na een winterstop gaat de tour weer verder.

Kijk voor meer op: janottinkband.nl
Of op Facebook via: facebook.com/janottinkband