Inschrijving voor Huttendorp Gorssel van start

0
Beeld van het Huttendorp Gorssel van 2018 (eigen foto)

GORSSEL – De hele zomervakantie binnen zitten is geen optie. Daarom wordt de tweede editie van Huttendorp Gorssel gehouden op donderdag 29 en vrijdag 30 augustus. Op de terreinen van Scouting IJsselgroep en Scouting Kompasnaald zijn kinderen vanaf 6 jaar uit Gorssel, Harfsen, Epse, Eefde en Joppe welkom.

Tijdens het evenement bouwen de deelnemers samen met Asterix en Obelix een Gallische hut, die hopelijk bestand is tegen de Romeinen. Naast hutten bouwen staat een aantal leuke spellen op het programma. Op donderdagmiddag wordt een bosspel gespeeld waarbij de kinderen oog-in-oog komen te staan met een paar Romeinen.

Vol is vol

Op vrijdag kunnen de deelnemers via enkele Gallische mini-games extra aankleding
verdienen voor hun hut. Wie de beste hut bouwt ontvangt de Gouden Spijker.

Gezien het succes van vorige editie – ruim 80 deelnemers – verwacht de organisatie dat de 100 beschikbare plekken snel vol zitten. De inschrijving is geopend vanaf afgelopen zaterdag.

Opgeven

Opgeven kan via www.huttendorpgorssel.nl. De kosten bedragen €25,00 per persoon. Hiervoor ontvangt iedereen een greon Huttendorp-T-shirt en stevige lunch.

Er zijn vijf plekken beschikbaar voor kinderen van ouders die thuis onvoldoende financiële middelen hebben. Voor meer informatie hierover kan een mail worden gestuurd naar Diana Kroeze, vertrouwenscontactpersoon bij Scouting IJsselgroep, via vcp@scouting-ijsselgroep.nl.

Vrijwilligers

Wie als vrijwilliger een bijdrage wil leveren aan het Huttendorp is van harte welkom. Dit kan al vanaf 14 jaar. Ook ouders zijn welkom om mee te helpen. Wie niet zo handig is met hamers en zagen kan helpen in de catering. Daarnaast zoekt de organisatie nog enkele vrijwilligers voor de opbouw dinsdagavond 27 augustus en de afbraak op zaterdag 31 augustus. De beloning bestaat uit een T-shirt en deelname aan een BBQ op 30 augustus.

Voor meer informatie: www.huttendorpgorssel.nl. Hier zijn ook een
sfeerimpressie van Huttendorp 2018 en het opgave-formulier voor deelnemers en vrijwilligers te vinden.