Hazenrun Beatrixschool voor Stichting Fietsmaatjes Harfsen

0
Leerlingen van de Beatrixschool rennen voor een goed doel (eigen foto)

HARFSEN – De Beatrixschool in Harfsen houdt elk jaar rondom Pasen een goede doelenactie. Dit keer ging het om een zogenaamde Hazenrun, een sponsorloop om zoveel mogelijk geld in te zamelen voor Stichting Fietsmaatjes Harfsen. De Hazenrun werd donderdag gelopen bij Ontmoetingsplek De Veldhoek in Harfsen, zodat de senioren die daar wonen, konden genieten van de sportieve prestaties van de kinderen.

De school vindt het belangrijk om leerlingen mee te geven dat het fijn is om iets voor een ander te betekenen. Tijdens de Hazenrun werden in totaal 771 rondjes gelopen, met een totaalafstand van zo’n 154 kilometer. De Paashaas was erbij om de leerlingen te laten starten en finishen. Op woensdag 10 april wordt, tijdens de feestelijke aftrap van Fietsmaatjes Harfsen, de cheque met het te doneren bedrag aan het bestuur van Stichting Fietsmaatjes Harfsen overhandigd.

Fietsmaatjes

Fietsmaatjes, een vrijwilliger en een gast, maken samen fietstochten op een duofiets met
elektrische trapondersteuning. De gasten van Stichting Fietsmaatjes kunnen niet meer zelfstandig fietsen, maar met hun fietsmaatje kunnen zij wel samen fietsen. Samen hebben de fietsmaatjes gezellig contact, genieten van hun eigen omgeving en zijn gezond in beweging.

Op 10 april gaat Fietsmaatjes officieel van start in Harfsen, zo’n 25 vrijwilligers gaan
straks als fietsmaatje aan de slag. De stichting heeft de nieuwe elektrische duofiets door diverse donaties kunnen aanschaffen. De donatie vanuit de Beatrixschool wordt gebruikt voor onderhoud, stalling- en reparatiekosten van de fiets.

Meer informatie over de Beatrixschool is te vinden op: beatrixschool.poolsterscholen.nl

De kinderen liepen in totaal zo’n 154 kilometer (eigen foto)