Hartverwarmend kerstdiner in gemeentehuis Lochem

0
Het kerstdiner in het gemeentehuis. (Eigen foto)

LOCHEM – Hartverwarmend! Dat was de algemene indruk die bij de aanwezigen van het Kerstdiner 2016 achterbleef. Hartverwarmend, gastvrij en ongedwongen. Deze werd op tweede kerstdag gehouden in de hal van het gemeentehuis.

Vrijwilligers
Net als in 2015 hebben vele vrijwilligers zich, in samenwerking met Stichting Welzijn Lochem, ingespannen om opnieuw een prachtig kerstdiner te presenteren. Hiervoor werd de hal van het gemeentehuis omgetoverd in een restaurant voorzien van kerstboom en wensboom.

Deelname
Tegen een bedrag van € 3,- kon men aanschuiven. Maar werd er een bijdrage aan het diner geleverd dan werd men beschouwd als vrijwilliger en was de deelname gratis.

Wens
Rond 16.30 uur opende wethouder Jan Kottelenberg officieel het diner. Hij wees op het feit dat men weer meer moet gaan inzien wat allemaal goed gaat in plaats van de zaken te benadrukken die allemaal fout gaan. Door de wens uit te spreken dat deze nieuwe kersttraditie zeker voor de komende jaren behouden blijft opende hij het diner.

Gerechten
Ook dit jaar stonden er weer vele gerechten op tafel variërend van soepen, saté, visstoofpot, quiches, salades, hutspot met worst, runderstoofpot en nog veel meer. Als afsluiter kon men uit verschillende nagerechten kiezen.
De meeste gerechten waren allemaal weer door plaatselijk ondernemers gesponsord of mensen kwamen zelfs spontaan zaken aanbieden zoals flessen cider, knieperties en dergelijke.