Gewonden bij ongeluk met Nederlandse bus in België

0
Foto ter illustratie (bron: pixabay.com)
MOESKROEN – Op de snelweg E17 is rond het middaguur (6/5) een zwaar ongeluk gebeurd met een Nederlandse bus. Er is sprake van ruim 20 gewonden, waarvan één zwaar. In de bus zaten 66 Nederlandse en Belgische passagiers. Ze waren op weg naar Parijs.
Ter hoogte van Moeskroen en niet ver van de grens met Frankrijk botsten twee vrachtwagens en de dubbeldeksbus op elkaar. Volgens Belgische media raakte een van de vrachtwagenchauffeurs zwaargewond. Andere media spreken van ruim 20 gewonde buspassagiers.
Bekneld 
De bus is op een vrachtwagen gereden. Een andere vrachtwagen – uit Bulgarije – reed daar weer achterop. De chauffeur raakte bekneld in zijn cabine. Ook in de bus zouden enkele mensen vast hebben gezeten. Zij zijn bevrijd door de brandweer. De passagiers zijn opgevangen in de brandweerkazerne van Kortrijk.
 

Grenscontrole
De bus reed omstreeks 12 uur in op een vrachtwagen die in de file stond aan de grenscontrole. Vervolgens reed een tweede vrachtwagen in op het ongeval. De chauffeur van die Bulgaarse vrachtwagen zat gekneld en moest bevrijd worden. Hij is zwaargewond.

Op de bus, die eigendom is van een een Nederlandse maatschappij, zaten in totaal 66 Belgen en Nederlanders die voor enkele dagen op reis gingen naar Parijs.

Afgesloten
De E17 richting Frankrijk was geheel afgesloten. Op de weg ontstaan bijna dagelijks files door de grenscontroles. Ongelukken gebeuren geregeld in de file. Afgelopen woensdag kwam een vrachtwagenchauffeur om het leven toen zijn wagen vlam vatte na een aanrijding.