Voetbal

Gelijkspel Spc Lochem; Witkampers verder in problemen

LOCHEM/LAREN – Sportclub Lochem speelde zondag (9/4) met 1-1 gelijk tegen Columbia uit Apeldoorn. Geen schande, want de tegenstander staan één plek hoger, maar wel met 12 punten meer, op de ranglijst. Voor Witkampers wordt het dal steeds dieper. De ploeg verloor opnieuw, al was het nu wel tegen de nummer twee uit klasse 3B, Lemelerveld.

Gestolen doelpunt
Het team van William Krabbenborg, die zijn contract bij Sportclub Lochem net heeft verlengd, kwam op slag van rust op een 0-1 voorsprong door een treffer van Jasper Jurg. In de tweede helft scoorde Barry de Jong de gelijkmaker namens Columbia. Volgens de Lochemers was dit een ‘gestolen doelpunt’. Deze kwam voort uit een terugspeelbal wegens een blessure. De Jong leek daarmee in te stemmen maar ging er toch met de bal vandoor en schoot raak.

Verhouding
Het Lochemse kamp klaagde over veel verbale agressie van de kant van de thuisclub, waardoor een onvriendelijke sfeer ontstond. Het gelijkspel zorgde ervoor dat er in de onderlinge verhouding tussen beide clubs niet veranderde. Het verschil blijft 12 punten. Columbia staat derde en Lochem vierde. Met nog 5 speelronden te gaan lijkt het gat nu definitief te groot om nog goed te maken.

Zorgen voor Witkampers
Witkampers kent grotere zorgen. De ploeg van coach Gerrit Brouwer ging met 4-3 ten onder in en tegen Lemelerveld. Op papier niet eens slecht tegen de nummer twee van de ranglijst, maar de eindstand doet al vermoeden dat er meer in zat. Werden de Larenaren de afgelopen weken getroffen dor acuut vormverlies, nu ontbrak simpelweg het geluk. 

Gevaar
Feit is dat Witkampers in de laatste 5 wedstrijden slecht 1 puntje wist te pakken. En dan gaat het tamelijk hard op de ranglijst. De ploeg staat nu achtste maar de nummer 9 tot en met 11 zit ze op de hielen. Nog meer zeperds en de zwart-witten vinden zichzelf terug in de nacompetitie. En dat terwijl ze in de eerste seizoenshelft lange tijd rond derde en vierde plek stonden.

Revanche
Volgende week kunnen de Witkampers het leed flink verlichten door de thuiswedstrijd tegen Albatross te winnen. Die club ging de Larenaren dit weekend voorbij op de ranglijst en dat roept om revanche.
Lochem krijgt volgende week een forse klus voor de kiezen: een uitwedstrijd tegen koploper Overwetering. Maar niets is onmogelijk, want de eerder werd Lemelerveld van een (gedeelde) koppositie geknikkerd door de Lochemers. 

 

 

Henri Bruntink

Recent Posts

Kadernota 2024 leidt vooral tot vragen over klimaat en energie

LOCHEM - De Kadernota 2024 is de voorloper op de begroting die eind dit jaar…

7 uur ago

Rob Kiers benoemd tot lid Raad van Bestuur ForFarmers

LOCHEM - Rob Kiers (1980) is benoemd tot lid van de Raad van Bestuur van…

1 dag ago

Traverse Eefde na lang wachten met applaus begroet

EEFDE - Bewoners uit de omgeving van de Rustoordlaan, Doctor van de Hoevenlaan en Zutphenseweg…

5 dagen ago

Lintje voor organist Jaap Bax van Remonstrantse Kerk

LOCHEM/HOLTEN - Jaap Bax (77) uit Holten is afgelopen zondag benoemd tot Lid in de…

6 dagen ago

(Oud-)Gorsselnaar Dmitri K. lijkt voorgoed gevlucht naar Rusland

GORSSEL - Hij heet Dmitri K. en wordt door het Openbaar Ministerie (OM) verdacht van…

6 dagen ago

Adoptie nieuwe bomen landgoed Oolde officieel van start

LAREN/LOCHEM - Bijna twee maanden geleden stonden Robert en Cathrien Croll van landgoed Oolde, naar…

1 week ago