Frontale aanrijding bij ‘chicane’ in Wildenborchseweg

2
De obstakels bedekken de rode fietsstroken (foto LochemsNieuws)

LOCHEM/VORDEN – Bij een van de chicanes in de Wildenborchseweg tussen Lochem en Vorden zijn maandagmiddag (13/8) twee auto’s frontaal op elkaar gebotst. Beide bestuurders namen voorrang. Een van hen zag over het hoofd dat de tegenligger eerst mocht.

Er raakte niemand gewond maar beide personenauto’s raakten dermate beschadigd dat ze moesten worden afgesleept. Een van de twee auto’s kwam na de botsing maar net voor een boom tot stilstand in de berm. Een bestuurder uit Raalte is ter plekke door ambulancepersoneel gecontroleerd.

De aanrijding gebeurde rond kwart voor vijf. Het overige verkeer kon de plek van het ongeval niet passeren en moest omkeren.

Fietsers
De roadblocks, die in het voorjaar van 2017 opdoken, zijn geplaatst door de gemeente Bronckhorst en uitsluitend op het eigen grondgebied. In Lochem leidde dat tot gefronste wenkbrauwen en vragen van de gemeenteraad. Met name het feit dat de obstakels exact op de rode fietsstroken staan werd bekritiseerd. Dat lijkt risicovol voor fietsers.

Evaluatie
Bronckhorst zei destijds dat het ging om een proef die na de zomer van 2017 zou worden geëvalueerd. Of dit is gebeurd en of Lochem daar het gevraagde verslag van heeft ontvangen is onduidelijk.

 

2 REACTIES

  1. De betonblokken op de weg tussen Lochem en Vorden maken plaats voor permanente chicanes. Dat is het resultaat van een proef met wegversmallingen. Bron: destentor.nl 24-10-17

Comments are closed.