Fractievoorzitter Renske Dragt van MmL alweer weg

0
Foto ter illustratie (bron: freepik.com)

LOCHEM/LAREN – Fractievoorzitter Renske Dragt van Meedenken met Lochem (MmL) legt haar raadlidmaatschap al na zeer korte tijd neer. Volgens een donderdag verspreid persbericht van haar partij is haar politieke rol niet te verenigen met haar carrière in het veiligheidsdomein. Of er sprake is van een verandering van functie, is niet op te maken uit het bericht. Wim Langeler uit Harfsen is beoogd opvolger als raadslid en fractievoorzitter.

Renske Dragt kreeg bij de gemeenteraadsverkiezingen van maart voldoende voorkeurstemmen om rechtstreeks in de raad te worden gekozen. Ze stond derde op de lijst. Haar partij behaalde twee zetels. Omdat MmL toetrad tot het college en Lex de Goede het wethouderschap kreeg toebedeeld, werd ze fractievoorzitter.

lees verder onder de foto…

Renske Dragt (bron: lochem.nl)

Rijksopleiding

De Larense heeft een mastergraad in antropologie en criminologie en volgde vorig jaar een aantal opleidingsmodules aan het Rijksopleidingsinstituut tegengaan Radicalisering (ROR). Daar worden professionals in dienst van de (semi)-overheid getraind in preventie en aanpak van radicalisering en extremisme. Het opleidingsinstituut maakt deel uit van de Dienst Justitiële Inrichtingen (DJI), waaronder de penitentiaire inrichtingen in het land vallen.

Uit haar LinkedIn-profiel blijkt dat ze sinds september freelance adviseur r

Opvolger

Wim Langeler is beoogd opvolger als fractievoorzitter. Hij moet het raadslidmaatschap formeel nog aanvaarden. Hij is de volgende op de kieslijst van MmL die burgemeester Sebastiaan van ‘t Erve heeft/zal benader(d)(en) om de vacature op te vullen. Langeler is al langer actief als fractievertegenwoordiging voor MmL. De andere raadszetel van de partij wordt, sinds Lex de Goede doorschoof naar het college, ingenomen door Bertus Karssenberg, eveneens uit Harfsen. Karssenberg is ook bestuursvoorzitter van MmL.

Op 4 juli wordt de laatste raadsvergadering voor het zomerreces gehouden. Als alles volgens plan verloopt kan de onverwachte wisseling van de wacht dan officieel worden beklonken.