Erik ten Have en Hans Tichelman uit Almen koninklijk onderscheiden

Brandweermannen na respectievelijk 32 en 28 jaar uit dienst

0
De versierselen behorende bij Lid in de Orde van Oranje Nassau.

ALMEN –  De Almense brandweermannen Erik ten Have en Hans Tichelman, beiden zijn zaterdagavond (24/3) koninklijk onderscheiden. Tijdens de jaarlijkse korpsavond, waar ze afscheid nemen van de vrijwillige brandweer, werden ze verrast door burgemeester Sebastiaan van ‘t Erve.

Beide heren maken deel uit van de vrijwillige brandweer Lochem, post Almen van Veiligheidsregio Noord- en Oost-Gelderland. De korpsavond werd gehouden bij De Hoofdige Boer.

Erik ten Have
Erik ten Have is op 1 september 1986 aangesteld als aspirant-brandwacht bij de toenmalige gemeentelijke brandweer Lochem. Na verschillende opleidingen werd hij brandwacht, brandwacht 1e klas en per 1 januari 2015 hoofdbrandwacht. Daarnaast is hij in het bezit van diploma’s voor specialisaties zoals oppervlakteredder, chauffeur/voertuigbediener, ontsmetter bij ongevallen met gevaarlijke stoffen.

Na de regionalisering in 2012 is hij aangesteld als manschap B met de rang Hoofdbrandwacht. ‘Erik ten Have was altijd een zeer betrouwbaar en gewaardeerd lid van de brandweer, naast zijn werk bij het  transportbedrijf DHL Express in Hengelo’, zo klonk het zaterdag. Hij neemt na ruim 32 jaar afscheid bij de vrijwillige brandweer.

Hans Tichelman
Op 1 september 1989 is Hans Tichelman begonnen bij de toenmalige gemeentelijke brandweer Lochem als aspirant-brandwacht. Ook hij heeft verschillende opleidingen
gevolgd, zoals brandwacht, brandwacht 1e klas en Hoofdbrandwacht. Hiernaast heeft hij diploma’s behaald voor chauffeur/voertuigbediener en ontsmetter bij ongevallen met gevaarlijke stoffen.

Na de regionalisering in 2012 is hij aangesteld als manschap B met de rang hoofdbrandwacht. Het ‘oordeel” luidt: ‘Hans Tichelman was, naast zijn werk als chef werkplaats en hoofd BHV bij het metaalbewerkingsbedrijf Van Zelst Groep te Vaassen, altijd een zeer betrouwbaar en gewaardeerd lid van de vrijwillige brandweer.’ Na ruim 28 jaar neemt hij afscheid.

Voor hun bijdrage geleverd aan de openbare orde en veiligheid in de gemeente Lochem en omgevingvwaren voor het Kapittel voor de Civiele Orden voldoende reden om hen te benoemen tot Lid in de Orde van Oranje-Nassau.