En… rijdt die nieuwe Zutphenseweg (N346) lekker? [video]

3

LOCHEM – De Zutphenseweg (N346) is sinds vrijdagmiddag weer open. LochemsNieuws monteerde de dashcam en reed van de rotonde bij Warnsveld naar de rotonde bij het Staring College/De Beemd bij Lochem.

Conclusie: mooi strak asfalt en een dubbele doorgetrokken streep in het midden. Inhalen kun je vergeten, maar dat waren we al gewend. Landbouwverkeer mag er niet op dus dat zal je niet in de weg zitten.

Wat onderweg opvalt is dat verkeer/fietsers op de eveneens vernieuwde parallelweg annex fietspad ter hoogte van de golfbaan voorrang moet verlenen aan verkeer dat vanaf de golfclub komt. Een oplettende lezer zette daar eerder al een foto van op de Facebookpagina van LochemsNieuws (zie hieronder).

Het allerlaatste stukje van de weg, voor de aansluiting op de rotonde bij het Staring College is nog niet helemaal af. Daar ontbreekt nog een stukje deklaag.

Om kritiek voor te zijn:
– Nee, we reden niet te hard. Netjes 80, maar de beelden zijn 2x versneld
– Ja, we hadden onze voorruit wel eens schoon mogen maken
– Jahaaa, we weten het: tijd en datum in de rechter-benedenhoek kloppen voor geen meter

De uitrit van de golfclub is een voorrangsweg geworden ten opzichte van de parallelweg. (foto: Peter Lintenbrink)

 

3 REACTIES

  1. mooie weg geworden, maar ooh wat schrok ik vannacht om half 4…ik reed vanuit Gelre ziekenhuis naar Lochem…Er staan zoveel borden nog hier en daar dat ik op een gegeven moment afremde omdat ik dacht dat de weg was afgesloten..ik reed in een bocht en gaf een verkeerd beeld…de “afsluithekken “stonden op de weg ernaast maar het leek of de weg was afgesloten….dusssss…hoop dat alle overbodige borden binnenkort weg zijn!!! Maar verder is de weg prettig te rijden…die afsluiting is de moeite waart geweest!

  2. VEEL ONEFFEHEDEN IN DE WEG …… EN OVER HET INHALEN , GEBEURD NOG STEEDS EN ZEKER SMORGENS , ER ZIJN MENSEN DENKEN DAT ZE 100 ER MOGEN RIJDEN

  3. Wat is de Zutphenseweg (N346) een hobbelweg geworden. Bij elke af- of inrit, dus ook particuliere, wordt je met een snelheid van 80km/u bijna gelanceerd. De weg is eerder een verslechtering dan verbetering. En dit zal naar mate er zwaar verkeer over rijd zeker gezien de komende warme zomermaanden die voor de deur staan wanneer het asfalt weker zou kunnen worden alleen nog maar erger worden.
    Lichtpuntje in deze kritiek is dat de kruising Almen-Vorden is wel een verbetering.

Comments are closed.