Driebanders Bousema op bezoek bij STZ Zundert

0
(foto: pixabay.com)

LOCHEM – De driebandenbiljarters van Bousema/Lochem gaan zondag (11/9) op bezoek bij STZ Zundert. Aan de eerste wedstrijd van de competitie, tegen het Zeeuwse Dallinga.com hield het team van captain Ronny Hazewinkel een punt over.

Afwezig
Dat was een goede prestatie gezien de afwezigheid van spelers die bekerverplichtingen in Duitsland hadden. Ook Therese Klompenhouwer was afwezig. Zij verdedigde met succes haar WK Titel in Zuid­Korea. In Zundert heeft Hazewinkel vier andere spelers aan de tafel staan die het moeten opnemen tegen een team dat in de eerste wedstrijd toch wel enigszins verrassend met 0­-8 het Apeldoornse A1 Biljarts de baas was.

Debuut
Kopman voor de Achterhoekse formatie is de Duitser Stefan Galla en op plek twee debuteert in de Bousema kleuren de Turkse biljarter Gökhan Salman. Op plek drie speelt de oude/nieuwe wereldkampioen Therese Klompenhouwer en plek vier wordt ingenomen door Stefan Spilleman.

Belgen
Captain Jan van Kerkoerle van STZ speelde in de eerste wedstrijd zonder de Belgen Roland Forthomme en Peter Ceulemans en de verwachting is dat zij er nu wel bij zijn. Of hij ook Thorsten Frings opstelt is nog onzeker. Wel zal Barry van Beers zijn opwachting maken.

Puntje
,,STZ Zundert is een sterk team en favoriet om bij de eerste vier te gaan eindigen, maar in de eerste wedstrijd hebben we bewezen, dat wij met name in de breedte sterker zijn geworden en waarom zouden we niet een puntje mee kunnen nemen uit Brabant?”, aldus Ronny Hazewinkel.

De eerste twee partijen in Zundert beginnen zondag om 13:00 uur.