25 augustus: Ierse folk in openluchttheater Gorssel

0

GORSSEL – Het Openluchttheater Gorssel heeft voor zaterdag 25 augustus een avond met Iers volksmuziek op het programma staan. De muziek komt van Boxin’ the Vox, een Nederlands duo dat optreedt met een show getiteld ‘Take me home’. De toegang is gratis.

De muziek is veelzijdig en het repertoire bestaat uit oude en nieuwe songs. David Plasmeijer (zang, banjo en luit) en Anne-Lotte Paymans (zang en gitaar) hebben zich laten inspireren door onder meer Luka Bloom, Christy Moore, Mary Black en Sinéad O’Connor, maar ook door artiesten uit de jaren ’60 en ’70. zoals als Melanie Safka en Simon & Garfunkel. Hedendaagse invloeden zijn er ook, zoals van The Young Folk en The Cranberries.

Het duo speelde eerder op festivals in Ierland, Denemarken en Nederland. In 2017 bracht Boxin’ the Vox het debuutalbum ‘Take me home’ uit. Dat is een cd met twaalf songs, waaronder een eigenzinnige versie van ‘de Vondeling’ van Boudewijn de Groot en Freek de Jonge. Nu heet het ‘Infant of Inishmore’ (zie de video bij dit bericht)

Informatie

Het concert begin om 20.00 uur. Het publiek kan een half uur daarvoor al naar binnen. Het theater is te vinden op de hoek van de Esdoornlaan en de Molenweg. De toegang is gratis maar ‘melkbussen bij de uitgangen nodigen uit tot een vrije gift.

Bij slecht weer wordt het concert verplaatst naar ‘t Trefpunt.

Zie ook: http://www.openluchttheatergorssel.nl/event/boxin-the-vox/