Politiek Café op Radio573 in teken van ‘groen’

0
Foto ter illustratie (bron: pixabay.com)

LOCHEM – Het live-programma ‘Politiek Café’ van Radio573 staat aanstaande zaterdag (7/1) in het teken van ‘groen’. Met name het fenomeen ‘De Groene Fabriek’ wordt onder leiding van Thijs de la Court besproken met een aantal gasten. Het programma wordt uitgezonden vanuit de huiskamer van het Stadshuus en voor iedereen toegankelijk.

Energieneutraal
De gemeente Lochem heeft de ambitie om in 2030 energieneutraal te zijn. Hiervoor moet de nodige actie worden ondernomen van vanzelf haal je deze doelstelling allerminst. Het bureau IAA Stedenbouw en Landschap heeft voor de Stedendriehoek een strategie ontwikkeld om de transitie in gang te zetten en hiervoor de naam ‘De Groene Fabriek’ bedacht.

Gasten
Gespreksleider Thijs de la Court is oud wethouder van de gemeente Lochem en nu algemeen-secretaris van het Gelders Energieakkoord. Gasten zijn verder wethouder Trix van der Linden van de gemeente Lochem, Ruud Koornstra (De Groene Zaak), Henk Janssen (Cleantech) de Gelderse gedeputeerde Jan Jacob van Dijk en Nico Groen (LochemEnergie).

De uitzending is van 12.00 tot 14.00 uur. Voor geïnteresseerde bezoekers is de toegang gratis. Het Stadshuus is te vinden aan de Markt 3 in Lochem.

Radio573 is een internetzender die is te beluisteren via via de player op de website www.radio573.nl of op een smartphone via de Radio573-app voor Android en iOS of via TuneIn Radio.