Home Sport Voetbal Witkampers zet Lochem op scherp voor kampioenschap

Witkampers zet Lochem op scherp voor kampioenschap

0
Foto ter illustratie (bron: pixabay.com)

LOCHEM/LAREN – Wat een toffe peren die Larenaren! Dat moet menigeen bij Sportclub Lochem zondagmiddag hebben gedacht toen bleek dat Witkampers de punten deelde met koploper Wijhe ’92. Dat brengt Lochem qua punten op gelijke hoogte met Wijhe, dat op basis van doelsaldo nog wel eerste staat. Volgende week is het in een onderling treffen erop of eronder.

LET OP: de wedstrijd tussen Sportclub Lochem en Wijhe ’92 staat gepland voor zondag 19 mei om 14.00 uur. Mogelijk wordt deze wedstrijd verplaatst naar de zaterdagavond. Houd de website van Sportclub Lochem én LochemsNieuws in de gaten voor actuele ontwikkelingen.

Witkampers speelde een uitwedstrijd en dat maakt de remise nog knapper. Lochem speelde zelf luttele kilometers verderop tegen SV Zwolle en won daar met 1-2. Daar zag het overigens lange tijd niet naar uit. De thuisclub kwam in de 2e helft op voorsprong. Thijmen Doeve forceerde luttele minuten later weliswaar de gelijkmaker, maar dat was niet genoeg om te profiteren van de uitslag in Wijhe, al hadden de spelers daar op dat moment nog geen weet van. Diezelfde Doeve verloste de Lochemers kort voor het eindsignaal door nogmaals te scoren.

Witkampers

Ook Witkampers hield het lang spannend. In de eerste helft kwamen de Larenaren eerst op voorsprong, maar Wijhe kwam al snel weer langszij. In de slotfase dacht Wijhe goede zaken te doen door op 2-1 te komen, maar Witkampers sloeg toch nog terug een bepaalde de eindstand op 2-2. Witkampers, dat afgelopen donderdag overigens een inhaalwedstrijd tegen Activia verloor, blijft zelf op de 5e plaats staan.

Kampioenswedstrijd

Volgende week moet het gebeuren voor Sportclub Lochem. Dan ontvangt het opponent Wijhe ’92 in eigen huis. Dat wordt een ware kampioenswedstrijd. De winnaar wordt weliswaar nog slechts officieus kampioen omdat een week later nog een laatste competitieduel volgt. Maar dan heeft Wijhe op papier een zwaardere tegenstander dan Lochem. Maar… eerst de beer schieten, dan de huid verkopen.

Herkansing

De verliezer van de twee kemphanen krijgt bij verlies overigens nog een kans om door te stromen naar de 2e klasse. Zowel Lochem als Wijhe hebben een periodekampioenschap binnen gehaald en hebben dus recht op de nacompetitie.

Hoe dan ook; alles wat blauw-geel is wordt komende zondag (19 mei) verwacht op sportpark De Elze.
(Zie de mededeling hierboven over mogelijke verplaatsing van deze wedstrijd naar zaterdagavond>)

 

Exit mobile version