Witkampers op stoom; Sportclub Lochem nipt gelijk

0
Foto ter illustratie (bron: pixabay.com)

LOCHEM/LAREN – Het 1e elftal van Witkampers komt op stoom. Zo lijkt het althans na de 3-1 overwinning tegen VVO. Daardoor haalden de Larenaren in hun 5e competitiewedstrijd meer punten binnen dan uit alle 4 voorgaande. Lochem had het zondagmiddag in eigen huis moeilijk tegen OBW uit Zevenaar maar speelde nipt gelijk.

In Laren kwam Velpse Voetbalclub Olympia op bezoek. Na krap een half uur spelen namen de gasten de leiding. Pas in de tweede helft kon Witkampers iets terug doen, maar toen ging het ook meteen lekker. De gelijkmaker viel in 57e minuut. Niet veel later schoot Daan Hento ook de 2-1 binnen. Na een rode kaart voor VVO wist Bastian Beuzel ook nog de 3-1 te realiseren.

Sportclub Lochem

Sportclub Lochem had het in eigen huis lastig tegen OBW dat een goede competitiestart heeft. Namens de bezoekers scoorde Cas Cornelissen al binnen 10 minuten. Rond de 30e minuut forceerde Ruben Boonk de gelijkmaker maar dat was tegen de zin van OBW, dat luttele minuten laten weer uitliep naar 1-2.

Kaarten

Na rust was meer sprake van een hangpartij, waarbij spelers over en weer in de fout gingen. Gele en rode kaarten waren het gevolg. Aan de kant van OBW ging Stan Reichwein er kort voor tijd af met twee keer geel en dus rood. Ook Etienne de Jager van Lochem kon met twee keer geel naar de kant. Dat was eerder OBW-invaller Stijn Kruijs ook overkomen al kreeg hij een directe rode kaart. Hij stond minder dan een kwartier binnen de lijnen.

Puntje gepakt

De wedstrijd eindigde dus met 10 tegen 9. Thijmen Doeve schoot namens Lochem de gelijkmaker binnen, waardoor er toch nog een puntje werd gepakt. Door het puntverlies zakken de Lochemers van de 3e naar de 4e plaats op de ranglijst in de 3e klasse C. Er staan nu 11 punten en 6 wedstrijden op het conto.

Goede zaken

Witkampers doet goede zaken met de driepunter. Ook de Larenaren ‘verloren’ de 3e plek, maar dan van onderen. Ze klommen van plaats 11 naar 9, in de wetenschap dat ze nog een wedstrijd minder gespeeld hebben dan een aantal concurrenten.

Programma

Lochem neemt het volgende week op tegen koploper VVG ’25 dus dat wordt een lastige uitwedstrijd. Witkampers gaan op bezoek bij Pax in Hengelo, dat een plaatsje hoger staat en dus een mooie prooi lijkt voor de Larenaren.