Witkampers gaat lekker; Sportclub Lochem ten onder

0
Foto ter illustratie (bron: pixabay.com)

LOCHEM/LAREN – Het eerste elftal van Witkampers kwam dit seizoen maar moeizaam op gang. Maar sinds vorige week hebben Larenaren de wind eronder. Zondag werd uit in Hengelo (G) gewonnen van Pax. Sportclub Lochem ging daarentegen met 3-0 ten onder in Gaanderen tegen het plaatselijke VVG’25. De Lochemers pakten bovendien 3 kaarten, waarvan 2 rode.

Witkampers liet er geen gras over groeien. Al binnen een kwartier was het 0-2 in Hengelo. Daarna gebeurde er niet al te veel meer. Pas laat in de wedstrijd kon Pax iets terug doen. Het werd derhalve 1-2.

Evenwicht

In Gaanderen hielden VVG’25 en Sportclub Lochem elkaar in de eerste helft in evenwicht en kreeg Lochem enkele serieuze kansen. Na rust sloeg de vlam in de pan al uitte zich dat in eerste instantie via een kaartenfestival. Eerst kreeg Ramon Pastoor van VVG geel. Niet veel later was er rood voor de Lochemse topscorer Ruben Boonk. Staande op de doellijn raakte een voor een VVG’er ingekopte bal zijn arm.

Na veel protest mocht de thuisploeg een strafschop nemen en die werd raak geschoten. Slecht 4 minuten later lag ook de 2-0 in het netje.

Wissels

De man minder situatie deed Sportclub Lochem geen goed. VVG scoorde kort achter elkaar 2 goals. De thuisploeg kreeg in de persoon van Roy Liebrand een tweede gele kaart. De coach wisselde overigens beide spelers kort nadat ze de kaart ontvingen. Kennelijk om erger te voorkomen.

Tweede rood

Voor Lochem werd het nog een graadje erger toen Nick Brigg ook al rood pakte en kon vertrekken. Brigg had al een paar waarschuwingen van scheidsrechter Soeter gekregen maar bleef opmerkingen maken. Met 11 tegen 9 slaagde VVG erin ook nog een derde doelpunt te scoren. Eindstand: 3-0.

Witkampers omhoog

VVG’25 staat door de winst nu bovenaan in de 3e klasse C en is de enige ploeg zonder puntenverlies, en met een wedstrijd minder gespeeld dan veel concurrenten. Lochem stond 2 weken geleden nog derde, vorige vierde en na zondag vijfde. Witkampers maakt een omgekeerde beweging. De Larenaren stond twee weken geleden nog derde van onderen en bezetten nu de zevende plek, met ook nog een wedstrijd tegoed.