Vennegötte gaat lesgeven aan Oekraïense kinderen

0
OBS de Vennegötte (afbeelding uit schoolgids)

LOCHEM – Openbare basisschool de Vennegötte in Lochem gaat met ingang van disndag 7 juni lesgeven aan Oekraïense kinderen die in de gemeente zijn gehuisvest. Het gaat om onderwijs aan kinderen van 4 tot en met 12 jaar. Er komt een speciale klas voor kleuters en een voor kinderen van 6 tot 12 jaar.

Ouders en verzorgers van de kinderen krijgen een brief met praktische informatie. Zij zijn op woensdag 1 juni van 9.00 tot 12.00 uur welkom op de school om kennis te maken en hun kind(eren) in te schrijven. Ouders die dan niet langs kunnen komen, maar hun kind(eren) wel willen aanmelden, kunnen een bericht sturen aan: i.steenbruggen@poolsterscholen.nl. Zij krijgen dan een aanmeldformulier via e-mail.

Taalschakelklas

De Vennegötte heeft al ervaring met een taalschakelklas. De kinderen krijgen daar les in het Nederlands. Naast de lesstof leren ze zo de Nederlandse taal. Het aanbod aan de Oekraïners is tot stand gekomen via overleg tussen de gemeente en de schoolbesturen. Ondanks het lerarentekort kunnen de kinderen voor de zomervakantie alvast een begin maken met school.

De Vennegötte is gevestigd aan het Pearsonplein 23 in Lochem.