Politiek/bestuur

Twee nieuwe CDA-raadsleden benoemd

LOCHEM – De fractie van het CDA in de Lochemse gemeenteraad is sinds maandagavond weer op normale sterkte. Eelke Meijer uit Eefde en Corry Giesen uit Epse werden benoemd. De laatste is tot aan de verkiezingen in maart tevens fractievoorzitter.

Na het recente vertrek van raadslid Erik Hoentjen en fractievoorzitter Coby Wiltink ontstonden twee vacatures. Even leek het erop dat er voor Hoentjen een opvolger was gevonden in de persoon van Bart Ruiterkamp. Die laatste werd echter overvallen door het plotselinge vertrek van Coby Wiltink en bedankte alsnog voor de eer. Hierdoor bleef alleen raadslid Pieter Bas ter Maat behouden voor het CDA.

Breuk

Er liep al geruime tijd een breuklijn door de fractie, met Ter Maat aan de ene kant en Wiltink en Hoentjen aan de andere zijde. De scheiding der geesten bleef niet beperkt tot de fractie. Ook onder de leden zijn twee kampen ontstaan, al is niet duidelijk hoe groot deze kampen precies zijn en hoe diep de breuk is. Voorzitter Robert Croll houdt het op ‘botsende karakters’.

Het bestuur heeft partijsecretaris Corry Giesen naar voren geschoven als nieuwe fractievoorzitter. Daar gaat het bestuur onder normale omstandigheden niet over, maar zowel Ter Maat als nieuwkomer Eelke Meijer werd gevraagd om hiermee in te stemmen en dat deden ze. Zo moest worden voorkomen dat een van de twee kampen zich tot winnaar zou uitroepen, zo luidt de verklaring.

Ondersteuning

Vanuit het bestuur krijgt de fractie de komende tijd extra ondersteuning van Marijke van Haaren. Zij heeft veel bestuurlijke en politieke ervaring. Ze was eerder raadslid in Ede, gedeputeerde van de provincie Gelderland en wethouder in Berkelland. Het bestuur wil verder werken aan de eenheid. De inhoud is daarbij van belang. Het verkiezingsprogramma voor de komende gemeenteraadsverkiezingen nadert de voltooiing.

Henri Bruntink

Recent Posts

Pad op landgoed Oolde vernoemd naar voormalig eigenaar

LAREN - Op landgoed Oolde is donderdag een straatnaambordje onthult waarop de naam Dolf van…

6 uur ago

Nieuwe song en clip van Sodimitriop uit Laren: ‘Boer Noud’

LAREN - Woordkunstenaar, rapper en singer-songwriter Sodimitriop - de artiestennaam van Dimitri Arambatzis - uit…

1 dag ago

Anja en Joop Cornelis dankbaar voor 28 jaar PLUS Lochem

LOCHEM - Anja en Joop Cornelis nemen na 28 jaar hard werken afscheid van hun…

1 dag ago

Hoe kun je geld besparen door over te stappen van autoverzekering?

(dit is gesponsorde content) Vrijwel alles is de laatste tijd duurder geworden, zo ook autoverzekeringen.…

2 dagen ago

Twee D66-leden vormen een ombudsteam voor Lochem

LOCHEM - Martinus Degen en Hazar Achkar gaan een ombudsteam vormen voor inwoners van de…

2 dagen ago

Kadernota 2024 leidt vooral tot vragen over klimaat en energie

LOCHEM - De Kadernota 2024 is de voorloper op de begroting die eind dit jaar…

3 dagen ago