Sportclub Lochem en Witkampers winnen

0
Sporclub Lochem en Eerbeekse Boys (foto: Nelly Harkink)

LOCHEM/LAREN – Sportclub Lochem en Witkampers hebben afgelopen weekend allebei 3 punten gepakt. Vooral de Larenaren bewezen zichzelf hiermee een goede dienst want het degradatiespook is enigszins op afstand gezet. De winst van Lochem op Eerbeekse Boys hielp daarbij een handje.

Witkampers

Witkampers won uit met 1-2 van VV Twenthe uit Goor en is nu 9 punten los van de laatste en voorlaatste plaats. Het moet zich alleen nog Albatross van het lijf houden, dat 3 punten minder heeft én een slechter doelsaldo. Het gaat om het ontlopen van de nacompetitie.

Programma
Er zijn nog 2 wedstrijden te gaan en Witkampers en Albatross hebben een op papier even zwaar programma voor de boeg. Witkampers speelt nog uit tegen middenmoter KCVO en ontvangt thuis nog de nummer 3, Colmschate ’33.

Albatross uit Apeldoorn moet nog uit tegen koploper Warnsveldse Boys, dat zondag overigens verloor van SV Zwolle. De laatste thuiswedstrijd is die tegen Wijhe ’92, dat eveneens in de middenmoot vertoeft.

Witkampers is ook veilig als VV Ruurlo steken laat vallen. Die club staat momenteel in punten gelijk met de Larenaren, maar heeft een beter doelsaldo.

Sportclub Lochem

Lochem deed wat het doen moest: winnen van Eerbeekse Boys dat voor aanvang van de wedstrijd voorlaatste stond. Na afloop vonden de Eerbekenaren zich terug in de kelder van de klasse 3B. Turkse Kracht stond bijna de hele competitie laatste maar ging Eerbeek nu op doelsaldo voorbij. Eerbeekse Boys verdwijnt overigens sowieso van het toneel. De club gaat verder als zaterdagamateur.

Tweede helft
De eindstand van 4-0 kwam pas in de tweede helft tot stand. Voor rust werden slechts enkele afstandsschoten op het Eerbeekse doel afgevuurd. Het vuur zat duidelijk in het tweede bedrijf. In de 56e minuut kwam de openingstreffer op naam van Thijmen Doeve. Tien minuten later schoot ook de 2-0 binnen.

Toen was de ban gebroken en Cem Okatan liet de 3-0 noteren, nadat hij pas kort in veld kwam als invaller.  De eindstand werd rond de 85e minuut bepaald door Mark van Donkelaar, die van afstand raak schoot.

Zwaar programma
Lochem speelt volgende week nog uit tegen Helios en de laatste thuiswedstrijd gaat tegen koploper Warnsveldse Boys. Helios staat momenteel tweede en heeft nog zicht op het kampioenschap. Een zwaar programma dus nog voor de Lochemers, maar wel met alle kans om te stunten en om de competitie met een goed gevoel af te sluiten. De 100-jarige staat momenteel vierde in 3B.