Sportclub Lochem en Witkampers spelen allebei gelijk

0
Sportclub Lochem en Turkse Kracht eindigde in 2-2 (foto: Sportclub Lochem)

LOCHEM/LAREN – Sportclub Lochem en Witkampers Laren hebben zondag (4/11) allebei gelijk gespeeld. Beide wedstrijden eindigden in 2-2. Lochem nam het op tegen Turkse Kracht uit Deventer en Witkampers kreeg SV Vaassen op bezoek.

Turkse Kracht staat 2e op de ranglijst in de 3e klasse B. Een gelijkspel is daarom op papier niet zo gek. Maar wellicht had er meer ingezeten, temeer omdat de tegenstander ondanks een goede start van de competitie niet erg makkelijk scoort en een slechter doelsaldo heeft dan Sportclub Lochem.

Achterstand
Toch was het uitgerekend de topscorer van Turkse Kracht, Can Bayraktar, die na 10 minuten de 0-1 liet aantekenen. Dat was zijn 6e goal in 7 wedstrijden. Dat was ook de ruststand. Na de thee duurde het nog ruim een half uur voordat er weer werd gescoord. Voor de blauw-gelen was dit niet de gedroomde gelijkmaker. Turkse Kracht kwam via Mehmet Colak op 0-2.

Mirakel
Daarna volgde het ‘mirakel’ van Lochem. Via een eigen doelpunt van de Deventenaren én een treffer van Rico Lammerdink werd toch nog een punt binnen gehengeld.

Witkampers
In Laren gingen de Witkampers voortvarend van start. Al na een paar minuten lag de 1-0 in het vijandelijke net. De treffer kwam op het conto van Roald Straalman. Die stand bleef tot aan de rust op het scorebord staan. Kort na de hervatting scoorde Raymond Stegeman namens SV Vaassen de gelijkmaker.

Hoop
Dik 10 minuten later deed Niels Saaltink de Larense hoop op een driepunter herleven. Het mocht niet zo zijn, want in de slotfase deponeerde Remco Hulleman het tweede doelpunt achter de Larense keeper. Dat bepaalde de eindstand op 2-2. Het was het tweede gelijkspel van het seizoen voor Witkampers, dat afgelopen weet de trainer Gerrit Brouwer er na dit seizoen een punt achter zet.