Spc Lochem stunt tegen koploper; gelijkspel Witkampers

0
Sportclub Lochem viert feest na de 3-1 van Ruben Boonk. (foto: Nelly Harkink)

LOCHEM/LAREN – Sportclub Lochem heeft zondag (2/4) gestunt tegen de (gedeelde) koploper Lemelerveld. De gasten uit Salland dolven met 3-1 het onderspit op sportpark De Elze en zakken en passant naar de tweede plaats. Witkampers Laren pakte een punt tegen Heeten door een 1-1 gelijkspel in eigen huis.

Snelle voorsprong
Lochem liet er geen gras over groeien en pakte al na 5 minuten een voorsprong door een doelpunt van Ruben Boonk. Hij verschalkte de doelman van de tegenstanders na een schitterende voorzet van Rico Lammerdink. In de 27-ste minuut deed Jasper Jurg en nog een schepje bovenop door de 2-0 op zijn naam te schrijven.

Rode kaart
Na rust leek Lemelerveld orde op zaken te willen stellen door eveneens in de vijfde minuut de aansluitingstreffer te scoren. Job Heerink was de doelpuntenmaker. Namens Lochem ging Jordi Straver in de fout. Hij maakte hands in het strafschopgebied en dat kostte hem een rode kaart. Zijn collega Cem Okatan kreeg korte tijd later geel.

Deze pupillen van Sportclub grepen het mooie weer aan voor een verse elftalfoto..

Koploper
Ondanks het numerieke overwicht wist Lemelerveld niet langszij te komen. Integendeel, in de 61-ste minuut bepaalde Ruben Boon, opnieuw hij, de eindstand op 3-1. Lemelerveld stond al een paar werken op de eerste plaats met een gelijk aantal punten als Overwetering uit Olst. Het doelsaldo van Lemelerveld was echter beter. Door de nederlaag in Lochem staat Overwetering weer drie punten los.

Witkampers
Witkampers pakte thuis een punt tegen Heeten, dat op de rangelijst dicht in de buurt staat van de Larenaren. Vorige week ging Lochem nog met 4-0 ten onder tegen dezelfde tegenstander. Details over deze wedstrijd ontbreken nog.

Stand
Sportclub Lochem handhaaft zich op de vierde plek in de klasse 3B maar heeft Warnsveldse Boys op de hielen, dat slechts 2 punten minder heeft. Lochem moet volgende week uit tegen Columbia uit Apeldoorn dat één plaats hoger staat, maar wel met 12 punten meer dan de blauw-gelen. Witkampers staat op de zevende plaats en heeft maar liefst vier belagers die maar 1 of 2 puntjes minder hebben. Volgende week mogen de Larenaren laten zien of ze de stunt van Lochem tegen Lemelerveld kunnen herhalen. Een vervelend verschilletje: Lemelerveld speelt dan thuis.

(de uitslagen en standen hieronder worden na elke speelronde automatische geactualiseerd. De hierboven beschreven cijfers kloppen dan niet meer.)