Spc Lochem en Witkampers verliezen beide

0
Foto ter illustratie (foto: Nathan Rogers @ Unsplash.com)

LOCHEM/LAREN – Sportclub Lochem en Witkampers beleefden een slecht weekend. De eerste elftallen van beide clubs gingen strijdend ten onder. Lochem dolf het onderspit in en tegen Epe (2-1). Witkampers trok in een heroïsch duel tegen Turkse Kracht in Deventer maar net aan het kortste eind (4-3).

Witkampers
De Larenaren kwamen in het uitduel al na 7 minuten op een 1-0 achterstand. Zes minuten voor rust liep de thuisclub nog verder uit (2-0). Na 20 minuten in de tweede helft had Witkampers kampers een bevlieging en werd binnen korte tijd 2-2. In de slotfase scoorde Turkse Kracht nog 2 keer en de ploeg uit Laren nog 1 keer.

Lochem
Sportclub Lochem keek ook al vrij snel tegen een achterstand aan in de wedstrijd tegen SV Epe. Al na 12 minuten stond het 1-0. Daarna duurde het lang voordat er iets aan de stand veranderde. Dat was in de 71e minuut bovendien in het nadeel van de blauw-gele equipe (20-0). Na 80 minuten deed Lochem iets terug (2-1) maar de 3 punten bleven op de Veluwe.

Ranglijst
De tegenstander van Witkampers klom door de zege op naar de top van de ranglijst in de 3e klasse B. Het staat nu in punten gelijk met koploper Wijhe ’92, dat vandaag ‘slechts’ gelijk speelde. Beide verenigingen hebben nu 19 punten uit 8 wedstrijden. Wijhe behoudt de leiding omdat het een aanzienlijk beter doelsaldo heeft.

Middenmoot
Lochem en Witkampers staan nu gebroederlijk in de middenmoot op respectievelijk plek 8 en 9. Volgende week mogen ze in eigen proberen het puntentotaal wat op te poetsen. Dat wordt op papier voor Witkampers nog de zwaarste klus, want het krijgt koploper Wijhe ’92 op bezoek. Lochem ontvangt Zwolle SV dat een slechte seizoenstart beleefde. Het staat nu 11e met 7 punten.