Spc Lochem en Witkampers verliezen allebei

0
Heeten - Lochem (foto: Nelly Harkink)

LOCHEM/LAREN – Sportclub Lochem en Witkampers Laren hebben zondag (26/3) allebei verloren. Lochem ging met 4-0 ten onder in en tegen Heeten.  Witkampers kon op eigen veld weinig uitrichten tegen Overwetering uit Olst.

Averij
Lochem liep na ruim een half uur de eerste averij op door een doelpunt van Jordy van Dartel van Heeten. De overige drie treffers vielen in de tweede helft. Sem van Dartel (62e minuut) Dennis Aarnink (70) en Niek Brinkhof waren de doelpuntenmakers.

Teleurstellend
De uitslag was voor Lochem teleurstellend. De geel-blauwen staan vierde in de klasse 3B. Heeten staat tiende en op basis daarvan had Lochem punten moeten pakken. Lochem behoudt die vierde plek overigens ondanks de nederlaag, maar Twenthe VV (Goor) en Warnsveldse Boys staan op 2 slechts punten. Warnsveld verloor zelf ook en verzuimde dus Lochem te passeren op de ranglijst.

Beter
Sportclub Lochem verloor de eerste competitiewedstrijd tegen Heeten overigens ook al met 0-3. Voorzitter Ger ten Asbroek voert op de website van de vereniging ter verdediging aan dat het eerste te kampen had met een aantal vervangers vanwege schorsingen en blessures. ‘Heeten was beter en verdiende te winnen… Het zat er gewoon niet in vandaag”, aldus de preses.

Witkampers
Het kwakkelende Witkampers kreeg er zondagmiddag op eigen veld ook drie om te oren. De Larenaren hebben in dit geval een excuus. Tegenstander Overwetering heeft een topseizoen, al begonnen ze de tweede competitiehelft wat moeizaam. Het moest de koppositie even afstaan aan Lemelerveld maar staat nu op punten weer gelijk. In Laren deden de Olstenaren ook goede zaken voor het doelsaldo. Ze hebben er slechts eentje minder voor (50) en eentje meer tegen (22) dan Lemelerveld (zie de ranglijst onderaan dit artikel).

Druk
Overwetering zette in Laren vanaf het begin flink druk en dat resulteerde al ruim binnen het kwartier in doelpunt: een kogel uit een vrije trap vanaf zo’n 30 meter van Bram van Bessen (0-1). Korte tijd later schoot Bram de Haas in de verre hoek. De Larense doelman keerde het schot maar moest toezien hoe Orlando Rozen uit de rebound raak schoot (0-2)

Niet effectief
Na rust probeerde Witkampers vroeg druk te zetten. Dat lukte gedurende enige tijd wel maar effectief was het niet. Pas later in de wedstrijd is Overwetering nog een keer succesvol. Jelle Lucassen verzilverde een goede voorzet van Stefan Hekman. Daarmee stond de eindstand van 0-3 op het bord.