Spc Lochem en Witkampers ‘naar de kelder’

0
(foto: pixabay.com)

LOCHEM/LAREN – Na de vierde speelronde van dit seizoen vinden zowel Sportclub Lochem als VV Witkampers zichzelf terug in de kelder van de klasse 3B. Beide clubs verloren zondag hun wedstrijd. Witkampers staat daardoor nu strak onderaan met slechts 2 punten. Lochem staat 2 plaatsen hoger met slechts een puntje meer.

Lochem verloor de uitwedstrijd tegen SV Turkse Kracht uit Deventer. Witkampers ging thuis met 1-2 onderuit tegen SV Heeten. Bij rust stonden de Larenaren nog met 1-0 voor.

Inzet
Vandaag stond de uitwedstrijd tegen Witkampers op het programma, de ploeg uit Laren had tot nu toe 2 punten vergaard uit drie wedstrijden en was er alles aan gelegen om de eerste overwinning te behalen. Witkampers verdient volgens waarnemers desondanks lof voor de inzet. De club uit Laren had in het begin moeilijk maar kwam steeds beter in het spel.

Voorsprong
In de 38e minuut bracht een aanval door het midden zelf de 1-0 op het scorebord. Dat was eveneens de ruststand. Na de thee hield Witkampers aanvankelijk nog het beste van het spel. Maar net binnen het uur scoorde Heeten de gelijkmaker. In de 80ste minuut verdween een bal die van de voet van een Heetenaar vertrok in bovenhoek (1-2). Het had daarna nog erger kunnen worden maar meer tegendoelpunten bleef Witkampers bespaard.

De Larenaren speelden deze competitie tot nu toe 2 duels gelijk. De laatste 2 gingen verlopen. Met de schamele 2 puntjes staat de club nu op de onderste trede van de klasse 3B.

Van de wedstrijd van Spc Lochem tegen Turkse Kracht ontbreken tot nu de details. De blauw-gelen wonnen tot nu 1 wedstrijd. De 3 overige gingen verloren.

Eén ding is zeker: over 2 weken blijven er drie punten in de gemeente Lochem als de derby tussen Lochem en Laren op de rol staat.