Recept: zomerse salade

0

Een zomerse salade met tomaat, komkommer, vruchten en stukjes kaas

Nodig (voor vier personen):
– 4 grote of 6 kleine tomaten
– 1 komkommer
– !50 gram kaas (naar smaak: belegen of oud)
– 1 blik tropische vruchtencocktail (bijv. Delmonte)
– Handjevol gemengde noten of zakje croutons
– eventueel: 1 bosui.
– olijfolie

Bereiding:
– Snij de tomaten in niet te grote partjes en de komkommer in blokken. De komkommer hoeft niet geschild te worden maar het mag wel.
– Doe tomaten en komkommer in een schaal en bestrooi naar smaak met zout en peper.
– Snij de bosui (optioneel) in stukjes en voeg toe.
– Laat de vruchtjes uitlekken en bewaar het sap. Voeg de vruchten toe aan de salade
– Snij de kaas in (hele) kleine blokjes en voeg eveneens toe.
– Meng een beetje vruchtensap met een beetje olijfolie en voeg hier naar smaak provencaalse of Italiaans kruiden een toe. Laat het mengsel even staan. Roer nog eens goed door en giet over de salade.
– Strooi de noten of croutons over de salade (tip: doe dit pas kort voor het serveren om met name de croutons knapperig te houden.

Eet smakelijk.