Home Regio Lochem Politie rijdt nu in een Mercedes

Politie rijdt nu in een Mercedes

0
De eerste Mercedes van de politie 'poseert' voor het gemeentehuis (foto: politie IJsselstreek)

(dit bericht bevat bijdragen van onze mediapartner LokaalGelderland.nl)
LOCHEM – 
De politie IJsselstreek, district Lochem/Zutphen, heeft deze week een nieuw voertuig in gebruik genomen. Het is de eerste Mercedes Benz van het type B 220d die in het straatbeeld verschijnt.

Dit type Mercedes, dat 177 pk levert, vervangt de komende tijd de nu nog veelvuldig gebruikte Volkswagen Touran. De vervanging vindt plaats als de Volkswagens ‘op’ zijn of om een andere reden wordt afgedankt. Ook de Volkswagen Transporter-busjes worden op termijn allemaal vervangen. Hiervoor in de plaats komt de Mercedes Vito.

Schakelen

Voor de agenten wordt het even ‘schakelen’, want de versnellingspook ontbreekt in de nieuwe auto. In plaats daarvan zit er een kleine hendel bij het stuur. De nieuwe surveillanceauto accelereert in enkele seconden van 0 tot 100 kilometer. Handig voor spoedmeldingen of bij achtervolgingen.

In de auto is meer ruimte waardoor alle apparatuur beter is weggewerkt. Bij de nieuwe busjes is bovendien de instap lager en de stoelen geschikter voor agenten die met een koppel – waaraan onder meer hun wapen is bevestigd – in de auto moeten zitten.

Ook de Landelijke Eenheid, waaronder het KLPD valt, vervangt in de loop der tijd de huidige voertuigen. Momenteel rijden ze daar nog in de bekende Volvo V70. Deze gaan vervangen worden door de snellere Audi A6 3.0 TDI Avant Quattro S-tronic. Deze hebben een topsnelheid van 250 km/h en zit binnen 5,5 seconden van 0 naar 100 km/h.

Exit mobile version