Overwinning legt Sportclub Lochem geen windeieren

0
'We' gaan lekker dit seizoen (bron: HollandseVelden.nl)

LOCHEM – Sportclub Lochem deed zondag (10/3) goede zaken in het uitduel tegen Helios Deventer. Een 2-1 achterstand werd omgebogen naar een 2-4 overwinning. Gezien de stormachtige omstandigheden is het gerechtvaardigd om te stellen dat de volle winst Lochem geen windeieren legt. Witkampers kwam niet in actie. De uitwedstrijd tegen VV Activa (Twello) werd afgelast.

Er is een verbeten strijd gaande aan de top van de 3e klasse B. Wijhe’92, Sportclub Lochem, SV Epe én tegenstander Helios doen nog mee om de bovenste plaatsen. Wijhe en Epe speelden deze zondag ook tegen elkaar. De uitslag van die wedstrijd maakte de Lochemers extra blij: Epe won thuis met 2-1 van koploper Wijhe.

Onstuimig

Helios begon even onstuimig als het weer. Als na luttele minuten moest doelman Gert-Jan Kuiper tot twee keer toe laten zien dat er niets mis is met zijn reflexen. De Lochemse doelman moest in de 10e minuut alsnog capituleren nadat een vrije trap van Menno Podt van Helios door de wind in het netje dwarrelde.

Het duurde even voordat de Lochemers vat kregen op het spel. Na een half uur was Pelle Schooltink dichtbij de gelijkmaker, maar hij miste. Even later viel de gelijkmaker alsnog, maar op een wat sullige wijze. Een vrije trap van Ruben Boonk belandde op de rug van een verdediger en huppelde zomaar de goal in. De aldus ontstane 1-1 werd tevens de ruststand.

Domper

Na de thee liet Lochem blijken er zin in te hebben maar kreeg desondanks een domper te verwerken. Namens Helios scoorde Bjorn Duteweerd in de 52e minuut met het hoofd (2-1).

Na van de schrik te zijn bekomen stelde de equipe van Henry Golstein orde op zaken. In de 64e minuut was het Nick Brigg die de gelijkmaker binnen schoot. Minder dan 5 minuten later zag Ruben Boonk dat de keeper van Helios wat ver voor zijn doel stond. Met een prachtige boogbal tekende hij voor de 2-3.

Met nog 20 minuten te gaan begon Helios flink aan te dringen en was het nog even spannend. Maar 5 minuten voor het eindsignaal maakte Nick Brigg dankbaar gebruik van een fout in de Koekstadse defensie. Hij bepaalde de eindstand op 2-4.

Tweede plek

Lochem profiteerde deze zondag optimaal. Door het verlies van koploper Wijhe ’92 bij SV Epe is het verschil nog slechts 1 punt, maar wel met de aantekening dat Wijhe nog een wedstrijd moet inhalen. De Lochemers bezetten de 2e plek met 34 punten, voor Epe (32) en Helios (31). Het doelsaldo van Sportclub Lochem is aanzienlijk beter dan de achtervolgers.