Mooi Korenfestival op Kleine Markt Lochem

0
Beeld van het Korenfestival op de Kleine Markt (toto: LochemsNieuws)

LOCHEM – Het korenfestival dat het 20-jarige popkoor Popcorn zaterdag (17 juni) hield op de Kleine Markt in Lochem is geslaagd. Veel toeschouwers kwamen af op de verrichtingen van 6 koren op 2 podia.

Popcorn
Popcorn opende het festival om 15.00 uur en sloot het rond 20.00 uur ook weer af. Het Lochemse koor valt op vanwege de complete begeleidingsband die de zangers en zangeressen ondersteunt. Veel succes had ook het uit Markelo afkomstige koor NooTzaak. Het meezinggehalte was hoog door nummers van onder meer Normaal en Boh Foi Toch.

(lees verder onder de foto)

Beeld van het Korenfestival op de Kleine Markt (toto: LochemsNieuws)

Surprise
Het eveneens uit Lochem afkomstige Surprise koor kreeg de handen eveneens op elkaar. Het voormalige Smartlappenkoor heeft na de naamsverandering het repertoire wat verbreed.

Gastkoren
Op het tweede podium stonden gastkoren uit Zutphen (Zutfun) en Deventer (Klein Bouwkundekoor), samen met Encore uit Barchem.

Vrijthof
De Kleine Markt ontwikkelt zich meer en meer tot ‘het Vrijthof’ van Lochem. Steeds meer activiteiten worden er gehouden. Het decor is prachtig en de sfeer gemoedelijk. Na het jubileumconcert van accordeonvereniging Concordia zaten de terrassen opnieuw vol. De horeca-uitbaters zijn spekkoper bij dergelijk evenementen. Later deze zomer volgt nog Blues Rond de Kerk en het (nieuwe) Zomerfeest van Living Lochem.

Popcorn houdt overigens in oktober nog een jubileumconcert in de Schouwburg.