LochemsNieuws houdt ‘Zachte Zomerstop’

0
Foto ter illustratie (bron: freepik.com)

LOCHEM – LochemNieuws houdt de komende maanden een ‘Zachte Zomerstop’. Dat betekent dat er minder berichten op de website zullen verschijnen maar dat het nieuws nu ook weer niet helemáál tot stilstand komt. Vanaf 19 juni houden we eerst vakantie. Tussen half juli en eind augustus steken we iets minder energie in het nieuws en wat meer in het uiterlijk en de techniek van de website.

LochemsNieuws bestond in april 5 jaar. Het aantal bezoekers groeide sinds de start in 2016 stevig en ook mensen, bedrijven en organisaties die nieuws hebben weten de redactie steeds beter te vinden. Een ding groeide echter niet, en dat is de bezetting. LochemsNieuws is en blijft een één-mans-operatie. Een bewuste keuze maar dat brengt beperkingen met zich mee.

En omdat de inkomsten weliswaar ook heel aardig toenamen is er met een website als deze geen volwaardig inkomen te vergaren. Dat betekent dat er ook op andere manieren geld verdiend moet worden. Schrijfwerk vooral en ook dat vraagt steeds meer tijd.

Te veel

Alles bij elkaar wordt het soms wat (te) veel. De afgelopen maanden leidde dat af en toe tot een soort van ‘writersblock’. Dan lukte het even niet meer. De stapel met nog niet verwerkte berichten te hoog en het energieniveau te laag. Op z’n Achterhoeks: ‘De knoll’n op’. Dat het nieuws geen pauze houdt en ook ’s avonds en in het weekend gewoon doorgaat, speelt ook een rol.

Tandje minder

Dat leidt ertoe dat deze zomer een tandje teruggeschakeld wordt. Om de batterij weer op te laden maar vooral ook om na te denken over de toekomst. Er moet onder meer een antwoord komen op vragen als: moeten de drempel omhoog en de focus meer op het belangrijkste nieuws? Het antwoord is lastig, want de bedoeling was nu juist om de drempel laag te houden. Voor verenigingen en ondernemers uit de gemeente Lochem die elders steeds lastiger een podium vinden voor hun berichten. En laagdrempelig nieuws wordt meestal zeker zo goed gelezen en beoordeeld dan journalistieke hoogstandjes.

Verder is het hoognodig om de techniek achter de website te moderniseren. LochemsNieuws omvat inmiddels vele gigabytes. De archieffunctie van de site vinden we belangrijk dus dingen verwijderen is niet aan de orde. De omvang maakt het wel steeds lastiger om de site tegen enigszins redelijke tarieven onder te brengen bij een hostingbedrijf.

Uiterlijk

Daarnaast kan het uiterlijk van de site na 5 jaar wel een ‘make over’ gebruiken. Door de omvang is ook dat geen klusje van een dag. Wat dit betreft kunnen we overigens wel wat hulp gebruiken. Dus voor wie WordPress geen geheimen heeft, hebben we een leuke klus. We betalen daarvoor niet de hoofdprijs maar gratis hoeft het zeker ook niet. Meer informatie is te vinden via de banner bovenaan deze pagina.

Toekomst

Kortom: Er is bedenktijd en onderhoudswerk nodig. Tot ongeveer half juli gaat LochemsNieuws echt op een heel laag pitje wegens vakantie. In de weken daarna verschijnen de berichten maar mondjesmaat. En… we laten t.z.t. natuurlijk weten hoe we de toekomst zien. Want, laat er geen misverstand over bestaan: LochemsNieuws gaat door!

Een mooie zomer gewenst.

Henri Bruntink  |  LochemsNieuws