Leefbaarheid buurt centraal bij nieuwe peiling ‘Lochem Spreekt’

0

LOCHEM/GORSSEL – Het burgerpanel ‘Lochem Spreekt’ buigt zich in een nieuwe peiling over leefbaarheid en veiligheid in de buurt, de communicatie en dienstverlening van de gemeente en de inspanningen die de gemeente doet om inwoners mee te laten doen. 

De peiling is uitgezet bij de 1500 leden van het burgerpanel. Zij kunnen tot en met 7maart deelnemen. De uitslag wordt medio april gepubliceerd. Centraal staan vier maatschappelijke thema’s centraal: woon- en leefklimaat, de relatie tussen inwoners en de gemeente, directe dienstverlening en zorg en welzijn. Deze thema’s komen terug in vragen zoals: Wat vindt u van de voorzieningen in uw buurt? Voelt u zich thuis in uw buurt? En: Betrekt de gemeente u genoeg bij plannen?

Resultaten in april

Aan de hand van de resultaten kijkt de gemeente hoe de dienstverlening kan worden verbeterd. De gemeente laat in het voorjaar via www.lochem.nl, in het gemeentenieuws in de Berkelbode en via andere media weten hoe ze dat gaat doen. De uitkomsten van de peiling zijn te zijner tijd ook terug te vinden op het dashboard van www.waarstaatjegemeente.nl.

Aanmelden panel

Iedereen vanaf 16 jaar die in onze gemeente woont, werkt en/of onderneemt, kan zich aanmelden als deelnemer van ‘Lochem Spreekt’. Ga hiervoor naar www.lochemspreekt.nl. , Deelname is gratis. De deelnemers krijgen een e-mail zodra er een onderzoek start.

Meedoen kan ook op papier. Neem contact op met Moventem, het onderzoek- en adviesbureau dat het panel beheert, via telefoonnummer (0575) 76 02 27. Dan wordt de vragenlijst opgestuurd. Ook de uitkomsten worden dan per post bezorgd.