Enquête ‘Lochem Spreekt’ over lokale media

0
(bron: freepik.com)

LOCHEM/GORSSEL – Een nieuwe enquête onder deelnemers van het inwonerspanel ‘Lochem Spreekt’ gaat over lokale media. De gemeente Lochem wil graag weten hoe zij als gemeente de vrije pers in de gemeente het beste kan ondersteunen. De vragenlijst kan tot en met 22 maart worden ingevuld op www.lochemspreekt.nl.

In een persbericht schrijft de gemeente dat grote waarde wordt gehecht aan persvrijheid en aan onafhankelijke lokale berichtgeving. Afgelopen najaar organiseerde de gemeente een debat met lokale en regionale media, om van gedachten te wisselen over de vraag ‘Hoe kan de gemeente de vrije lokale pers het beste ondersteunen?’. Ook raadsleden waren hierbij aanwezig. Toen werd besloten om informatie bij inwoners op te halen.

Vragen

Wie dit leest kan niet ontkennen LochemsNieuws wel eens als bron te gebruiken (en daar zijn we blij mee), maar er zijn er uiteraard meer. Belangrijke vragen in de enquête gaan dan ook over de interesse in lokaal nieuws, hoe men zich informeert over dingen die spelen in de gemeente en welke bronnen daarbij worden gebruikt. Daarbij kan het gaan om print, online en radio/tv.

In 2022 wil de gemeente vooralsnog € 7.500 euro beschikbaar stellen om media-initiatieven te ondersteunen. Naast de € 12.500 euro voor de lokale publieke omroep. De uitkomsten van het onderzoek Lochem Spreekt helpen het gemeentebestuur bij het maken van afwegingen over lokaal mediabeleid. En geven media inzicht in hun bereik en de interesse van de Lochemse inwoners.

Deelnemen

Iedereen vanaf 16 jaar die in de gemeente woont, werkt en/of onderneemt, kan meedoen via het digitale panel. Aanmelden kan via www.lochemspreekt.nl. Dit is gratis. Deelnemers ontvangen een mail als het onderzoek start en na afloop ook als eerste de resultaten.

Wie liever geen panellid wil worden kan toch de vragenlijst invullen op de website van Lochem Speekt. Daar staat altijd een link naar de lopende enquête. Wie niet over internet beschikt kan zich via een papieren versie toch meedoen. Geef hiervoor de adresgegevens door via het telefoonnummer 0575 760 227. Bij ieder onderzoek ontvangt men dan een vragenlijst per post.