Home Regio Laren Competitiestart: remise voor Lochem en Laren wint

Competitiestart: remise voor Lochem en Laren wint

0
Beide elftallen tijdens de kennismaking

LOCHEM/LAREN – Zondag 23/9 is de amateurcompetitie 2018-2019 van start gegaan. In de 3e klasse B begon Lochem met een 2-2 gelijk spel. Witkampers haalde de volle 3 punten binnen via een 1-3 overwinning op vijandig terrein.

Witkampers speelde de eerste wedstrijd uit tegen SV Helios in Deventer, dat vorig jaar nog lang meedeed in de bovenste regionen van 3B. Van de Witkampers kan dat niet worden beweerd. De Larenaren vochten juist enige tijd tegen degradatie. Dit keer was de opmaat in elk geval puik. Met een 1-3 uit-overwinning kun je thuiskomen.

Sportclub Lochem
Sportclub Lochem had wat meer moeite in de eerste match van het seizoen. De nieuwkomer in 3B, Robur et Velocitas (kracht en snelheid) uit Apeldoorn kwam op bezoek op sportpark De Elze. De Duitsers zouden deze club een ‘traditionsverein’ noemen. De in 1882 opgerichte vereniging is een van de oudste van Nederland. Het degradeerde afgelopen seizoen uit de 2e klasse en heeft ambities daar snel terug te keren. Zo bezien is het gelijk spel van Lochem geen schande.

Bij Lochem is het elftal op een aantal plaatsen gewijzigd. Enkele spelers vertrokken uit het eerste. Aanvulling kwam uit de eigen A1 en van een aantal andere clubs. Ondanks het koude water dat voortdurend uit de hemel bleef viel, waren de Lochemers in de beginfase nog niet helemaal wakker. Een slap begin van de wedstrijd was het gevolg.

Voorsprong
Rico Lammerdink mocht al snel een poging vanaf 11 meter wagen maar gleed uit op het natte veld waardoor een vroege voorsprong uitbleef. Die kwam er alsnog toen de uit de A1 overgekomen Thijs van Oostrum een diepe pass op waarde wist te schatten. Nadat hij de uitkomende doelman in de luren had gelegd, schoot hij de bal uit een best lastige hoek gedecideerd binnen (1-0). Dat was in de 22e minuut.

De Apeldoorners zetten daarop flink aan en een kwartier later lag de 1-1, van de schoen van Jordy Stouten, in het Lochemse netje. Op slag van rust, toen de focus al richting warme thee was gegaan, schoot Ogazhan Bocu ook nog de 1-2 binnen.

Op de valreep
Na de pauze moest Lochem dus flink aan de bak. Met liefst 3 wissels probeerde coach Henry Golstein het tij te keren. Dat bleek nog geen gemakkelijke opgave. Wat heet! Pas na 92 minuten en 55 seconden trapte Ruben Boonk de 2-2 keurig in de hoek van het doel. Dan weet je dat een gelijk spel kan aanvoelen als een overwinning. Het harde werken werd beloond.

Derby
Volgende week mogen de mouwen van zowel Witkampers en Sportclub Lochem weer omhoog. De derby van het oosten valt al vroeg in de competitie. Lochem mag zondag (30/9) op bezoek in Laren. Dat betekent voor beide clubs: alle supporters mobiliseren. Een voetbalfeestje wordt het sowieso.

 

Exit mobile version