Home Lifestyle Muziek Blues Rond de Kerk: Leif de Leeuw, PittCrew en No King

Blues Rond de Kerk: Leif de Leeuw, PittCrew en No King [video]

0

LOCHEM – De 7e editie van Blues Rond de Kerk in het hart van Lochem heeft dit jaar 3 stevige bluesbands op het programma staan. De Leif de Leeuw Band is de hoofd-act en brengt een eerbetoon aan de legendarische Allman Brothers Band. The PittCrew zorgt voor de lokale inbreng en het mini-festival begint met een optreden van No King, featuring Phil Bee & Pascal Lanslots. Het gebeurt allemaal op zaterdag 27 juli.

Leif de Leeuw Band

Leif de Leeuw (24) begon op 9-jarige leeftijd met het volgen van gitaarles. Op zijn 11e jaar bezocht hij een concert van Johnny Winter in Paradiso. Dat was het moment dat hij besefte dat hij die muziek ook wilde spelen. Hij stortte zich helemaal op bluesmuziek en zocht alles uit van Robert Johnson, Joe Bonamassa, Eric Clapton en Stevie Ray Vaughan.

Prijzen

In 2009 – hij was toen 14 jaar – won hij de Sena Guitar Awards (en in 2013 nogmaals). In 2010 werd hij gevraagd door de Amerikaanse gitarist Sonny Hunt om zijn band te versterken tijdens de Nederlandse tour. In 2016 werd hij uitgeroepen tot ‘Beste Blues(rock)-gitarist Benelux’ door gitaarblad de Gitarist.

Grote namen

Inmiddels heeft Leif al met veel grote namen mogen samenspelen, waaronder Tony Spinner, Stochelo Rosenberg en Henrik Freischlader.Hij is beïnvloed door artiesten als Jeff Beck, David Gilmour, Derek Trucks, Larry Carlton, Joe Walsh en Jimmy Herring.

Allman Brothers

Momenteel speelt hij met zijn band de muziek van de legendarische The Allman Brothers Band. Deze southern-rockband heeft in de lange historie (ook) veel bluesrock geproduceerd en bracht daarnaast veel gitaarcoryfeeën voort, zoals Gregg en Duane Allman, Dicky Betts, Derek Trucks en Warren Haynes.

The PittCrew

The PittCrew speelt nog maar een dik jaar onder deze naam maar toch herbergt deze Lochemse band zo’n 35 jaar ervaring in zich. Vier van de vijf muzikanten maakten eerder deel uit van de band Ides of May. Toen zanger Ap Daalmeijer 2 jaar geleden overleed wilden ze niet verder onder de oude naam. Met de lokaal eveneens zeer bekende zanger Herman Priester werd de draad weer opgepakt, maar nu dus als The PittCrew.

Het repertoire van de band bestaat uit meest stampende en swingende bluesrock in de
traditie van Stevie Ray Vaughan en andere american-roots-helden. De band stond inmiddels met veel succes op het festival Mañana Mañana en andere podia.

No King

No King is een jonge bluesrockband met leden uit zowel het oosten als het westen van het land. Eind 2016 ontstond bij bassist Stijn Middelhuis en drummer Lars Middelhuis het idee om een band op te richten met de focus op bluesrock. Op zoek naar een gitarist kwamen zij via Phil Bee in contact met gitarist én ‘brother-from-another-mother’ Jelle Wunderink. De klik was er meteen en de band was geboren.

Hammond

Begin 2018 is de bezetting uitgebreid met Sjoerd Schelvis (a.k.a. Sjoerd Hammond). Sjoerd neemt de zang en Hammond voor zijn rekening. Inspiratie haalt No King uit de muziek van artiesten als Stevie Ray Vaughan, Jimi Hendrix, Henrik Freischlader, BB King, King MO, King of the World, Albert King en de legendarische Freddie King.

Phil Bee

Gezien de namen van de laatst 5 genoemde artiesten was de naam al snel gevonden voor de nieuwe band. Geen ‘King’, wel blues: No King dus. In Lochem voegen zich de al genoemde zanger Phil Bee en Pascal Lanslots bij de band. De eerste stond in 2017 ook al op Blues Rond de Kerk, met zijn Phil B’s Freedom. Pascal Lanslots is een virtuoos
op het Hammondorgel en een graag geziene gastmuzikant en jamsessieleider.

Festival met groeipotentieel

De organisatie van Blues Rond de Kerk is dit jaar overgegaan in andere handen. Het festival werd opgezet door de Stichting Kleine Markt maar vaart nu verder onder de vlag van de Stichting Living Lochem. Dit keer blijft alles nog nagenoeg bij het oude, maar voor de komende jaren wil Living Lochem het festival een boost geven. Het moet allemaal écht ‘rond de kerk’ gaan gebeuren in plaats van op het ene plein – de Kleine Markt – waar het nu plaats vindt. Een betere aankleding, een ruimer aanbod en wellicht een extra podium
staan op het wensenlijstje.

Info:

Blues Rond de Kerk
Zaterdag 27 juli
Kleine Markt Lochem

20.00 uur
Toegang gratis
Volgorde van optreden:
No King, The Pittcrew, Leif de Leeuw Band

Exit mobile version