Oproep Vitens: ‘Heanig an met drinkwater’

0
Foto ter illustratie (bron: pixabay.com)

LOCHEM/GORSSEL – De echte zomer moet nog beginnen maar het drinkwater wordt nu al krap. Waterbedrijf Vitens zag de waterconsumptie zaterdag en zondag met 70 procent toenemen. Zwembaden vullen, autowassen en de tuin sproeien waren de meest waterslurpende activiteiten. 

De watermaatschappij moest zondag de waterdruk al verlagen op sommige plekken in het oosten van Gelderland en Overijssel. Vitens ziet vooral de massaal verkochte grote opzetzwembaden als boosdoeners. In deze baden gaan vaak duizenden liters drinkwater.

Tuin sproeien

In de maand mei viel verder bijzonder weinig regen, waardoor tuinbezitters meer sproeiden dan normaal. Het verzoek van Vitens is op dit, als het echt nodig is, te doen voor 7 uur ‘s ochtends en na 22 uur ‘s avonds. Overdag verdampt veel water weer en is het sproeien dus minder effectief. Een kwartier sproeien kost ongeveer 100 liter water.

Verder kan water worden bespaard door korter te douchen en de auto minder vaak te wassen.

 

 

Steun LochemsNieuws en doneer!

LochemsNieuws is gratis. Om de onkosten te dekken vragen we een vrijwillige donatie. Dit kan al vanaf 1 euro. Via de knop hieronder regel je het snel en veilig via iDeal.

LAAT EEN REACTIE ACHTER

Please enter your comment!
Please enter your name here