Vragen over gevaarlijke kruising Zutphenseweg (N826) bij Laren

0

LAREN/LOCHEM – Vorige week ging het nog flink mis op de kruising van de Zutphenseweg (N826) met de Harfsenseweg en de Rossweg, tussen Laren en Almen. Toen botsten twee busjes zo hard op elkaar dat een van de twee compleet doormidden brak. Daarbij vielen twee gewonden. Omdat het niet de eerste aanrijding op dit punt is, stelde het CDA maandag vragen aan wethouder Eric-Jan de Haan.

De kruising wordt door velen als gevaarlijk ervaren. Komende vanaf de Harfsenseweg wordt het zicht ontnomen door bomen. Vanaf de Rossweg is de weg overzichtelijker, maar dat maakt dat sommige bestuurders juist gas geven.

Provincie

Uit de antwoorden op de vragen blijkt dat de gemeente al in 2018 met de provincie is gaan kijken op de bewuste plek. Dit heeft tot nu toe niets veranderd in de situatie. De wethouder kaart het nogmaals aan bij de provincie en sluit niet uit de gemeente zelf actie onderneemt in de vorm van verkeersborden. De Zutphenseweg in een provinciale weg. De genoemde zijwegen zijn van de gemeente.

Er komen twee verkeersborden in aanmerking. De bekende omgekeerde driehoek die aangeeft dat men een voorrangsweg nadert is er een van. De ander is het stopgebod.

Steun LochemsNieuws en doneer!

LochemsNieuws is gratis. Om de onkosten te dekken vragen we een vrijwillige donatie. Dit kan al vanaf 1 euro. Via de knop hieronder regel je het snel en veilig via iDeal.

LAAT EEN REACTIE ACHTER

Please enter your comment!
Please enter your name here