DoggyBootcamp en suppen met je hond in Lochem

0
Suppen met de hond ziet er zo uit. (eigen foto)

LOCHEM – Sportief bezig zijn met je hond. Het kan tijdens een DoggyBootcamp die is te combineren met suppen. Daarbij ga je met de hond het water op. Een combinatie van deze twee activiteiten wordt op tweede pinksterdag (1 juni) gehouden in Lochem. En suppen kan ook al op Hemelvaartsdag (21 mei).

Stefanie Kruizinga van De Helpende Poot uit Neede gaf vorig jaar ook al sup-lessen in Lochem. Dit jaar wordt hier een DoggyBootcamp aan toegevoegd. Hierbij wordt vooral gewerkt aan de conditie van het baasje waarbij de hond kan meedoen door allerlei commando’s op te volgen.

Stefanie Kruizinga kwam in Nieuw-Zeeland in aanraking met suppen. Daarbij gaan baas en hond samen het water op, op een board. Daarbij moet vooral zorgvuldig worden gewerkt aan het vertrouwen van de hond. Als dat is bereikt kunnen vaartochten worden ondernomen.

In verband met de corona-maatregel dat 1,5 meter afstand moet worden gehouden kunnen in eerste instantie alleen mensen meedoen die al eerder hebben gesupt.

Het startpunt van de activiteiten is de zompenloods aan de Berkel. Voor de DoggyBootcamp zijn een beperkt aantal plaatsen beschikbaar. Suppen kan op Hemelvaartsdag en op tweede pinksterdag. Op die laatste dag is ook de combinatie van beide activiteiten mogelijk.

Kijk voor meer informatie en aanmelding op: www.dehelpendepoot.nl.

Steun LochemsNieuws en doneer!

LochemsNieuws is gratis. Om de onkosten te dekken vragen we een vrijwillige donatie. Dit kan al vanaf 1 euro. Via de knop hieronder regel je het snel en veilig via iDeal.

LAAT EEN REACTIE ACHTER

Please enter your comment!
Please enter your name here