GroenLinks: ‘Risico is voor Doornberg’

0
Een deel van de bandenvoorraad van Doornberg Recycling aan de Scheggertdijk in Almen (archieffoto: LochemsNieuws)

LOCHEM/ALMEN – GroenLinks heeft gereageerd op het artikel van gisteren waarin werd gemeld dat de PvdA maandag een interpellatiedebat wil over de kwestie Doornberg in Almen. Namens de fractie schrijft Jolande van Borrendam dat het risico om voor 1 mei 2020 een nieuwe locatie te vinden bij Doornberg lag en ligt.

GroenLinks stelt dat het bedrijf 16 maanden de tijd heeft gehad om alternatieve huisvesting vinden maar dat in de praktijk blijkt dat nog steeds banden worden aangevoerd. ‘Daar moet je dan wel mee stoppen’, aldus Van Borrendam.

Gemeenschapsgeld

Ze schrijft verder dat GroenLinks eind 2018 blij was voor de omwonenden van Doornberg dat na vele jaren van onrust er eindelijk een oplossing kwam. ‘We vinden dat 6 jaar geleden die vergunning nooit verleend had mogen worden, maar VVD, GB ,CDA en D66 waren toen voor en de meerderheid beslist. Nu bestaat het risico dat het gemeenschapsgeld gaat kosten om Doornberg van die locatie weg te krijgen.’

‘Verhuispremie’

De fractie wijst erop dat 2,7 miljoen euro, die in het artikel van gisteren een ‘verhuispremie’ werd genoemd, in werkelijkheid de aankoopprijs is van de percelen en de voorbereidingskosten voor de beoogde woningbouw. De gemeente hoopt het bedrag weer terug te krijgen met de verkoop van de woningen.

(Naschrift redactie: De weergave van GroenLinks in de bovenstaande alinea is correct. Dat de gemeente de kosten wil terugverdienen via woningbouw staat letterlijk in het artikel van gisteren. En, ‘verhuispremie’ staat niet voor niets tussen aanhalingstekens.)

Steun LochemsNieuws en doneer!

LochemsNieuws is gratis. Om de onkosten te dekken vragen we een vrijwillige donatie. Dit kan al vanaf 1 euro. Via de knop hieronder regel je het snel en veilig via iDeal.

LAAT EEN REACTIE ACHTER

Please enter your comment!
Please enter your name here