Tweede sluis Eefde nu officieel in gebruik [video]

0

EEFDE/LOCHEM – Drie jaar is er gegraven, gebaggerd en gebouwd maar vandaag (maandag 20 april) is de tweede sluis bij Eefde dan toch eindelijk in gebruik genomen. Deze is dieper dan de andere sluis en schepen worden sneller geschut.

Voor de inrichting van het terrein rondom het sluizencomplex is, samen met omwonenden en een landschapsarchitect, een landschapsplan opgesteld. Behoud van het landschappelijk karakter staat daarbij voorop. Er zijn ruim 350 bomen geplant en er zijn een amfitheater en een speeltuin aangelegd. Ook kan er gewandeld worden over de boulevard met zicht op de passerende schepen.

Lees verder onder de foto…

De nieuwe sluiskolk, met rechts daarvan het nieuwe terrein met bomen en een boulevard waar naar de passerende schepen kan worden gekeken. (Bron: Rijkswaterstaat)

Samenwerking

De sluis is tot stand gekomen door samenwerking van Rijkswaterstaat met  aannemerscombinatie Lock to Twente, bestaande uit Mobilis en Croonwolter&dros. Ook de gemeente Lochem, het waterschap Rijn en IJssel en de provincie Gelderland waren betrokken bij de uitbreiding van Sluis Eefde.Bekijk HIER een met een drone opgenomen video (Facebook-link)

Economische impuls

Minister Van Nieuwenhuizen (Infrastructuur en Waterstaat): ‘De tweede sluis verbetert de bereikbaarheid van Twente voor de binnenvaart en geeft hiermee een belangrijke economische impuls aan de regio. Het geeft de ruimte aan grotere zwaarder beladen binnenvaartschepen die door uitbreiding van het sluizencomplex nu ook de havens in Hengelo, Enschede en Almelo kunnen aandoen.’

einde tekst

Schip in de nieuwe sluiskolk bij Eefde (bron: Rijkswaterstaat)

Steun LochemsNieuws en doneer!

LochemsNieuws is gratis. Om de onkosten te dekken vragen we een vrijwillige donatie. Dit kan al vanaf 1 euro. Via de knop hieronder regel je het snel en veilig via iDeal.

LAAT EEN REACTIE ACHTER

Please enter your comment!
Please enter your name here