Provincie onderzoekt sociale impact van corona

0
Foto ter illustratie (bron: pixabay.com)

ARNHEM/LOCHEM – Hoe gaat het met je? Dit vraagt de provincie aan alle inwoners die mee willen doen aan de Monitor Gelders Welbevinden. Vanaf vandaag – vrijdag 10 april – wordt om de 2 weken de impact van de Covid-19 uitbraak op het sociale welzijn van Gelderlanders gemeten. Iedereen kan meedoen. De link naar het onderzoek staat onderaan dit bericht.

Vorige week maakte 44% van de Nederlanders zich zorgen over de gezondheid van familie en vrienden, tegenover 36% een week eerder. Hoe is dit in Gelderland? De meeste vragen gaan over werk, wonen, zorg en eenzaamheid. Het onderzoek naar de sociale impact loopt gelijk met het onderzoek naar de economische impact van de Covid-19 crisis op de provincie. Hierin wordt gekeken naar werkgelegenheid, recreatie en toerisme, cultuur, openbaar vervoer en sport.

Welzijn belangrijk

Gedeputeerde Leefbaarheid Peter van ’t Hoog: “De gevolgen van Covid-19 zijn ingrijpend. De overheid verzamelt nu veel gegevens over het virus en de economie. Provincie Gelderland wil daar een hele wezenlijke vraag aan toevoegen. Wilt u ons vertellen wat de huidige omstandigheden met u doen? De antwoorden kunnen ons helpen mee te denken in belangrijke, persoonlijke aspecten. We willen het juist nu weten. En we zullen het blijven vragen. Het welzijn van Gelderlanders is belangrijk, daar blijft de provincie aan werken.”

Monitor

In 2018 hebben Provinciale Staten een motie aangenomen voor een jaarlijkse monitor naar het welbevinden van de Gelderse bevolking. Deze monitor is in 2019 voor het eerst uitgevoerd. Dit jaar is de monitor gepland voor eind april en september. Gedeputeerde Staten hebben op 7 april  besloten om de monitor enkele weken eerder van start te laten gaan. Zij kunnen de uitkomsten gebruiken voor hun aanpak om Gelderland zo goed mogelijk door de crisis te helpen.

Link naar het onderzoek

De provincie stuurt deelnemers van het Gelders Panel een uitnodiging voor dit onderzoek. Maar alle inwoners van Gelderland kunnen deelnemen aan het onderzoek via deze linkL: www.gelderland.nl/welbevinden

Steun LochemsNieuws en doneer!

LochemsNieuws is gratis. Om de onkosten te dekken vragen we een vrijwillige donatie. Dit kan al vanaf 1 euro. Via de knop hieronder regel je het snel en veilig via iDeal.

LAAT EEN REACTIE ACHTER

Please enter your comment!
Please enter your name here