Almen herdenkt slachtoffers Tweede Wereldoorlog [video]

0
Pien Pon ontsteekt een kaars bij het Canadezenmonument aan de Dorpsstraat in Almen (Foto: comité viering 75 jaar vrijheid)

ALMEN – In Almen zijn donderdagavond de slachtoffers van de Tweede Wereldoorlog herdacht tijdens een zeer kleinschalige plechtigheid. Bij het Canadezenmonument aan de Dorpsstraat werden de namen van dorpsgenoten die omkwamen opgenoemd, net als die van gesneuvelde Canadezen die tijdelijk begraven lagen op Het Elger.

De namen werden voorgelezen door Pien Pon, die ook een krans legde en een kaars ontstak. De gemeente Lochem had de vlaggen, van Nederland, Canada en met het logo van 75 Jaar Vrijheid Lochem, beschikbaar gesteld.

Veel Almenaren gaven gehoor aan de oproep om de vlag uit te hangen. De viering 75 Jaar Vrijheid kan door de corona-crisis nu niet doorgaan. Daarom worden in de kernen van de gemeente kleine plechtigheden gehouden en worden inwoners opgeroepen om op de dag van de bevrijding de vlag te hijsen.

De onderstaande video is afkomstig van de Facebookpagina 75 Jaar Vrijheid Almen.

 

Steun LochemsNieuws en doneer!

LochemsNieuws is gratis. Om de onkosten te dekken vragen we een vrijwillige donatie. Dit kan al vanaf 1 euro. Via de knop hieronder regel je het snel en veilig via iDeal.

LAAT EEN REACTIE ACHTER

Please enter your comment!
Please enter your name here