Bezoekers en patiënten ziekenhuis eerst door tent [video]

0

(dit bericht is afkomstig van onze mediapartner LokaalGelderland)
ZUTPHEN/LOCHEM – Bezoekers en patiënten van het Gelre Ziekenhuis in Zutphen moeten voortaan eerst door een zogeheten triage-tent. Daar wordt men gecontroleerd op symptomen van corona-besmetting, waaronder koorts.

De tent is zaterdag opgebouwd op het voorplein van het ziekenhuis. Wanneer deze in gebruik genomen gaat worden is nog niet bekend gemaakt.

Vanaf maandag (23/3) moeten Lochemers die voor bloedprikken en röntgenfoto’s ook naar het ziekenhuis in Zutphen, als dat geen uitstel kan verdragen. Dat werd vrijdag al bekend gemaakt. Lees HIER ons bericht daarover.

Hieronder een uitleg van de term ‘triage’.

Triage

Triage is het beoordelen van slachtoffers zoals bij grote(re) ongevallen, rampen, pandemieën en de spoedeisende-hulpafdeling in ziekenhuizen, in verschillende categorieën verdeeld naar de ernst van de verwondingen of ziektebeeld. Bij ongevallen of rampen wordt dit uitgevoerd door triagisten van de Geneeskundige Hulpverlening bij Ongevallen en Rampen ( GHOR).

Steun LochemsNieuws en doneer!

LochemsNieuws is gratis. Om de onkosten te dekken vragen we een vrijwillige donatie. Dit kan al vanaf 1 euro. Via de knop hieronder regel je het snel en veilig via iDeal.

LAAT EEN REACTIE ACHTER

Please enter your comment!
Please enter your name here