Staring College komt met extra regels rond examens

0
Foto ter illustratie (bron: pixabay.com)

LOCHEM – Het Staring College heeft maatregelen genomen om de komende schoolexamens te kunnen laten doorgaan. Om voldoende afstand tussen de kandidaten te waarborgen worden ook de sporthal en de centrale ruimte (Forum) in de school gebruikt. De leerlingen mogen na afloop niet buiten op elkaar wachten maar dienen meteen naar huis gaan om groepsvorming te voorkomen.

Maandag (23/3) beginnen de toetsen die deel uitmaken van het examen. De leerlingen worden opgeroepen om online hun persoonlijke rooster te bekijken, waarin ook is vermeld in welke ruimte ze moeten zijn.

Anderhalve meter

De anderhalve meter afstand van elkaar blijft de richtlijn. Dat betekent ook dat er geen contact is met surveillant. Wie klaar is steekt de vinger en krijgt dan een seintje dat de ruimte kan worden verlaten. Het gemaakte werk blijft op tafel liggen en wordt door de surveillant opgehaald.

Om te voorkomen dat ook vooraf al groepen leerlingen onstaan bij de ingang, worden de leerlingen verzocht om ruim op tijd aanwezig te zijn, zodat iedereen gespreid het gebouw kan betreden. De richtlijn is minimaal 10 minuten voor aanvang.

Pauze

Wie nog een tweede toest heeft op dezelfde dag, krijgt op die dag te horen waar tussendoor kan worden gepauzeerd.

Alles is erop gericht om groepsvorming te voorkomen. Zo zijn er verschillende ingangen in gebruik en mogen kluisjes niet worden gebruikt. Bij de toetslocatie worden verrijdbare kapstokken geplaatst.

De afsluitende schoolexamens beginnen op donderdag 7 mei en duren tot en met maandag 25 mei 2020.

Steun LochemsNieuws en doneer!

LochemsNieuws is gratis. Om de onkosten te dekken vragen we een vrijwillige donatie. Dit kan al vanaf 1 euro. Via de knop hieronder regel je het snel en veilig via iDeal.

LAAT EEN REACTIE ACHTER

Please enter your comment!
Please enter your name here